Sudjenje Miladinu Kovačeviću u ponedeljak

Izvor: S media, 26.Jun.2010, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudjenje Miladinu Kovačeviću u ponedeljak

Sudjenje Miladinu Kovačeviću, optuženom za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život američkom studentu Brajanu Štajnhaueru, 2008. godine u Bostonu, trebalo bi da počne u ponedeljak pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Na optuženičkoj klupi, pored Kovacevića, naći će se i bivši konzul i vicekonzul Srbije u Njujorku Slobodan Nenadović i Igor Milošević, zbog zloupotreba službenog položaja.

Sudskim većem predsedavaće sudija Ivana Ramić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je 2. marta optužnicu protiv Kovačevića zbog napada na Štajnhauera, koji je američki državljanin, 4. maja 2008. godine u Okrugu Brum u SAD.

Kovačeviću se na teret stavlja i da je izvršio krivično delo falsifikovanja isprave jer je 9. juna 2008. godine u Beogradu na aerodromu "Nikola Tesla" neistinitu javnu ispravu, putni list, upotrebio kao pravu i pokazao na uvid pripadnicima pogranične policije MUP-a Srbije prilikom pasoške kontrole.

Milošević i Nenadović optuženi su zbog sumnje da su 8. juna 2008. godine u prostorijama generalnog konzulata Srbije u Njujorku, prekoračenjem granica službenih ovlašćenja, pribavili korist Kovačeviću i omogućili mu da napusti teritoriju SAD.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.