Sudjenje  Kurtiju odloženo za 21. jun

Izvor: S media, 04.Maj.2010, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudjenje Kurtiju odloženo za 21. jun

Sudjenje lideru pokreta "Samoopredeljenje" Aljbinu Kurtiju, odloženo je do 21. juna ove godine, jer se optuženi nije pojavio u sudnici, uprkos nalogu za hapšenje predsedavajućeg sudije izdatog prošle nedelje.

U sudnici se nije pojavio ni Kurtijev advokat, koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, navedeno je u saopštenju pres užbe Euleksa, danas dostavljenom Tanjugu.

U saopštenju se dodaje da odlaganje sudjenja na duži vremenski period ima za cilj nalaženje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << adenvatnog rešenja zbog navedenih nedostataka u Advokatskoj komori Kosova i policiji Kosova.

Sud je, takodje, izdao novi nalog, kako bi primorao Kurtija da se pojavi na sledećem ročištu.

Aljbin Kurti optužen je za učešće u grupi koja je ometala zvanična lica u obavljanju dužnosti. Pre dve nedelje tužilaštvo je objavilo da će povući treću optužnicu za pozivanje na pružanje otpora.

Ova dela su navodno bila počinjena tokom demonstracija održanih 10. februara 2007. godine u Prištini, kada su od povreda zadobijenih u sukobu sa policijom Ujedinjenih nacija dve osobe izgubile život.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.