Izvor: Blic, 15.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudiji Đoinčeviću policija dala pušku

Sudiji Đoinčeviću policija dala pušku

NOVI SAD - Suđenje Životi Đoinčeviću, sudiji Okružnog suda u Beogradu, uhapšenom prošle godine u akciji 'Sablja' i optuženom za nelegalno držanje oružja nastavljeno je juče u novosadskom Okružnom sudu saslušavanjem svedoka Riste Markovića, rukovaoca oružjem i municijom SUP-a Peć.

Marković je u svom svedočenju potvrdio Đoinčevićeve navode da je automatsku pušku sa pet okvira i municijom koju je posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hapšenja policija našla u njegovom stanu dobio na revers za vreme svog rada u sudu u Peći 1998. godine. Marković je naveo da je ovo oružje lično on predao Đoinčeviću, u isto vreme kada su oružjem zaduživane i ostale sudije u Peći zbog specifične bezbednosne situacije. Marković je istakao da su umesto posebnih dozvola za nošenje oružja ljudima koji su oružje zaduživali tada bili izdavani reversi. Dokumentacija u kojoj su evidentirane sve osobe koje su uzele oružje na revers, tvrdi Marković, ostala je u policijskoj stanici u Peći čija je zgrada kasnije, tokom sukoba na Kosovu oštećena. Marković je potvrdio i da nikome do danas nije traženo da zaduženo oružje vrati. H. D.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.