Sud je pomilovao Milenkovog ubicu

Izvor: Blic, 31.Jan.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud je pomilovao Milenkovog ubicu

BEOGRAD - Savez dramskih umetnika Srbije juče se obratio javnosti i pravosuđu protestujući zbog „sramne presude ubici kolege Milenka Zablaćanskog”.

„Obraćamo se javnosti i našem pravosuđu s pitanjem: Da li ovakva kazna znači da se mogu činiti najteža dela protiv bezbednosti, sa smrtnim ishodom, i da odlukom suda počinilac bude gotovo pomilovan? Znači li to da u ovoj zemlji ne postoji pravna sigurnost i da smo svi kao građani prepušteni sebi?”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednik Saveza dramskih umetnika Ljiljana Đurić.

Glumci ističu da su povređeni, jer je žrtva bio njihov kolega, ali da to sutra može da se desi bilo kome i da bi isto reagovali.

„Sa osćanjem zebnje i straha pitamo se da li organi države Srbije imaju snage i moći da zaštite građane od neodgovornosti u pravosuđu i obezbede im makar minimalnu zakonsku zaštitu”, navodi se u saopštenju.

Petar Šišović (67), bivši predsednik SO Čajetine i direktor Instituta „Čigota”, osuđen je u sredu u Opštinskom sudu u Čajetini na godinu dana zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno nastradao glumac Milenko Zablaćanski.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.