Sud čeka zahtev za izručenje Vučurevića

Izvor: Studio B, 05.Apr.2011, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud čeka zahtev za izručenje Vučurevića

Viši sud u Šapcu čeka zvaničan zahtev pravosudnih organa Hrvatske za izručenje nekadašnjeg gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurovića

Viši sud u Šapcu čeka zvaničan zahtev pravosudnih organa Hrvatske za izručenje nekadašnjeg gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurovića kako bi mogao da odluči da li će on biti izručen toj državi, izjavio je portparol tog suda Slobodan Velisavljević.

Vučurović je juče uhapšen po poternici Hrvatske, a viši >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sud u Šapcu mu je odredio ekstradicioni pritvor do 18 dana.

Velisavljević je precizirao da će sud u toku dana obavestiti srpsko ministarstvo pravde o Vučurevićevom hapšenju, a da će potom to ministarstvo kontaktirati hrvatske pravosudne organe.

Prema njegovim rečima, viši sud u Šapcu doneće odluku o ispunjenosti pretpostavki za izručenje Vučurovića pošto dobije zahtev za izručenje uz svu neophodnu dokumentaciju iz Hrvatske.

Hrvatska traži Vučurovića zbog ratnih zločina i granatiranja Dubrovnika početkom devedesetih.

Vučurević: Lažne optužbe iz Dubrovnika

Ratni gradonačelnika Trebinja Božidar Vučurević, koga su srpske vlasti uhapsile na osnovu hrvatske poternice, izjavio je za zagrebački Jutarnji list da je uhapšen na osnovu lažnih optužbi iz Dubrovnika i da je sada prilika da te laži skine sa svog imena.

"Uhapšen sam na osnovu lažnih optužbi iz Dubrovnika i tvrdnji da sam kriv za granatiranje tog grada. Meni je drago da se to napokon desilo, kako bi sve te laži jednom zauvek bile skinute s mojeg imena", rekao je Vučurević u kratkoj telefonskoj izjavi za Jutarnji list.

On je dodao da ne može duže da razgovara, jer se nalazi u prostorijama Istražnog centra i čeka sudiju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.