Stremousov smatra da operaciju u Ukrajini treba proširiti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2022, 10:02

Stremousov smatra da operaciju u Ukrajini treba proširiti

Specijalna ruska vojna operacija u Ukrajini trebalo bi da bude proširena, smatra zamenik načelnika administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

Prema njegovom mišljenju, treba "osloboditi" Nikolajevsku, Odesku, Harkovsku, Dnjepropetrovsku i u potpunosti Zaporošku oblast, prenosi Sputnjik.

On je govorio i o organizovanju vojnog suda na kojem bi se sudilo Zelenskom i još nekima.

"Ne sumnjam da će u Kijevu biti održan vojni sud, na kome će se suditi ratnim zločincima Zelenskom, Turčinovu, Porošenku, koje će izručiti njihovi zapadni partneri", smatra Stremousov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stremousov: Hersonska oblast je istorijski ruska zemlja, a to što je bila deo Ukrajine, to je istorijska greška koja će biti otklonjena u bliskoj budućnosti

Izvor: Vostok.rs, 01.Avg.2022, 09:05

Hersonska oblast je istorijski ruska zemlja, njeno članstvo u sastavu Ukrajine postalo je istorijska greška, koja će biti ispravljena u bliskoj budućnosti, rekao je za RIA Novosti Kiril Stremousov, zamenik načelnika regionalne administracije. „Herson i Hersonska oblast su stvoreni ukazom Katarine...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.