Stradao vozač dizalice

Izvor: Blic, 27.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stradao vozač dizalice

BEOGRAD - Saša Pešić (36) iz Rabrovca kod Mladenovca poginuo je juče u 7.15 sati u teškoj saobraćajnoj nesreći u Sopotu. Pešić je izgubio kontrolu nad kamionom-dizalicom teškim 40 tona na nizbrdici u Ulici kneza Miloša i u punoj brzini udario u betonsku banderu. Od siline udara kabina teretnjaka je potpuno smrskana, a vozač je preminuo na licu mesta.

Pešić je, pokušavajući da zaustavi kamion udario u sedam parkiranih automobila. Neposredno pre nego što je udario >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u banderu, vozač kamion je prešao preko prednjeg dela „golfa" u kome su se nalazili Perinka Vilotijevići njen sin Miroslav. Perinka je sa povredama glave prebačena u Urgentni centar u Beogradu, dok je njen sin Miroslav posle pregleda u domu zdravlja u Sopotu pušten kući.

Kamion-dizalica kojim je upravljao Pešić pripada firmi „Beli lav" iz Baroševca kod Lazarevca i trebalo je da ga odveze u Kostolac, gde ga je jedna firma iznajmila. Prema nezvaničnim informacijama, u pokušaju da promeni brzinu Pešiću je na nizbrdici pukao menjač.

- Postoji mogućnost da su se usled prevelikog opterećanja kočnice pregrejale i otkazale jer nema tragova kočenja, a tahograf je pokazao da je u trenutku nesreće vozio preko 70 kilometara na sat - kažu u policiji.

Pešić je prvo udario u kombi firme „Fermaks". Od siline udara kombi je polomio sve frižidere i tendu na susednoj radnji „Tuti fruti"

- Stajao sam ispred radnje, kada je terenjak proleteo. Video sam vozača kako pokušava da manevriše, ali nije uspeo da izbegne kombi. Redom je udarao u parkirane automobile, a onda se popeo na golf i srušio betonsku banderu. Bilo je jezivo - kaže Momčilo Đurić iz Sopota.

Na mesto nesreće ubrzo je stigla i majka poginulog vozača.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.