Štićenik stradao u požaru, sam zapalio vatru?

Izvor: Večernje novosti, 25.Maj.2016, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štićenik stradao u požaru, sam zapalio vatru?

Nesreća u Veterniku u novosadskom Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju. Mladić S. T. (22) najverovatnije se ugušio. U POŽARU koji je u sredu oko 14.30 izbio u levom krilu B paviljona Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju, u novosadskom predgrađu Veternik, nastradao je štićenik S. T. (22). On je u trenutku nesreće bio sam u četvorokrevetnoj sobi i najverovatnije se ugušio od dima. Uzrok požara zasada nije poznat, ali se pretpostavlja da je mladić sam zapalio >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << vatru. Prema rečima direktora Doma Zorana Arbutine, paviljon u kojem se dogodila nesreća služi za smeštaj najfunkcionalnijih štićenika. Cimeri koji sa S. T. dele sobu, u trenutku izbijanja požara bili su na poslovima koje u okviru doma svakodnevno obavljaju. - Reč je o sobi veličine 16-17 metara kvadratnih, a kako je vatra buknula i šta se sve dešavalo, u ovom trenutku zaista ne znamo - rekao je Arbutina. Odmah pošto je požar primećen, radnici Doma su sa opremom kojom su raspolagali počeli da ga gase. U rekordno kratkom roku stiglo je i šest vozila sa 15 vatrogasaca novosadske Uprave za vanredne situacije. - Zahvaljujući svemu tome, vatra je brzo lokalizovana i sprečeno je da se proširi na druge prostorije u B paviljonu - nastavlja Arbutina. - Zbog vatre koja se dizala kroz prozor sobe u kojoj je bio S. T., delimično je oštećena i prostorija iznad nje. Uviđajem na licu mesta trebalo bi da budu otkriveni uzroci izbijanja požara, ali u sredu nije bilo nikakvog zvaničnog saopštenja. Pretpostavlja se da je S. T. sam zapalio vatru, ali to tek treba da se utvrdi. U veterničkom Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju stalno je zbrinuto oko 500 štićenika s teritorije cele Srbije. Još dok je požar trajao, dom je posetio i novosadski gradonačelnik Miloš Vučević i ponudio svaku pomoć grada u saniranju njegovih posledica. PREBAČENI U DRUGE PAVILjONE - OKO 150 štićenika B paviljona u sredu po podne je premešteno u druge paviljone veterničkog doma, jer je velika količina dima onemogućila normalno funkcionisanje u njemu - rekao je direktor Zoran Arbutina (na slici). U Domu je uvedeno celodnevno dežurstvo svih radnika koji su sa uznemirenim štićenicima proveli celu proteklu noć.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štićenik Doma u Veterniku najverovatnije stradao od gušenja dimom

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2016, 06:50

Još nije poznat uzrok požara koji se juče popodne dogodio u Domu u Veterniku, a u kojem je stradao štićenik te ustanove S.T. (22) iz Subotice...U trenutku nesreće on je bio sam u četvorokrevetnoj sobi i najverovatnije se ugušio od dima. Uzrok požara zasada nije poznat, ali se pretpostavlja da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.