Stefanović: Pregledano svih 86 „kantrimena”

Izvor: Politika, 12.Avg.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Pregledano svih 86 „kantrimena”

NOVI PAZAR – Svih 86 „Mini morisa kantrimen” koji su registrovani u Srbiji provereni su i nijedan od njih nije učestvovao u nesreći na Brankovom mostu u Beogradu 25. jula, kada je usmrćen Luka Jovanović, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Policija sumnja da se radi o vozilu koje ima strane registarske oznake, i zato, prema serijskom broju na retrovizoru i određenim delovima pronađenim u levoj saobraćajnoj traci, pokušava da, sa stranim partnerima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << napravi analizu u kojoj fabrici je napravljeno, rekao je Stefanović novinarima u Novom Pazaru.

On je dodao da će onda, preko toga, da se dođe do trgovca koji je taj „Mini moris” dobio od fabrike, a onda i do vlasnika automobila i mogućeg počinioca.

Stefanović je, govoreći o toj nesreći, istakao da se često pravi greška kada se priča o kamerama, jer u žutim trakama u oba smera postoje statične kamere koje snimaju vozila koja njome prolaze, a da u drugim trakama u poslednjih 30 godina takvi uređaji nisu montirani.

Ministar unutrašnjih poslova je najavio da mu je cilj da u naredna tri meseca budu „apsolutno angažovane sve linije rada u policiji” i da su sve policijske uprave dobile nalog sa to.

Stefanović je rekao da je razgovarao sa svim ljudima nadležnim za to - načelinicima uprava u sedištu MUP i načelnicima policijskih uprava po Srbiji i preneo im šta konkretno očekuje od njih.

FoNet

objavljeno: 12/08/2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STEFANOVIĆ: Provereni svi mini-morisi u zemlji!

Izvor: Telegraf.rs, 12.Avg.2014

- Na Brankovom mostu postoje dve žute trake, sa leve i desne strane. I postoje statične kamere koje prate saobraćaj u žutoj traci i snimaju u onoj zoni kada to vozilo priđe kameri. Tu se snima registarska tablica. To su fiksne kamere i služe isključivo za to -rekao je ministar unutrašnjih poslova...

Nastavak na Telegraf.rs...

Stefanović: Provereni svi “mini-morisi” u zemlji!

Izvor: BKTV News, 12.Avg.2014

Svih 86 automobila “mini-moris”, koji su registrovani u Srbiji, provereni su i razgovarano je sa njihovim vlasnicima, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović...“Prema našim nalazima, sumnjamo da se u nesreći na beogradskom Brankovom mostu radi o vozilu koje ima strane...

Nastavak na BKTV News...

Strane tablice kriju ubicu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2014, 09:45

Policija sumnja da je vozač automobila mini moris kantrimen, koji je 25. jula ubio Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu u centru Beograda, pobegao iz Srbije. Pošto je utvrđeno da je vozilo bilo sa stranim tablicama, policija i tužilaštvo istražuju i da li je neko od naših zemljaka iz inostranstva...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.