Starica se ugušila u požaru u     na Zvezdari

Izvor: Blic, 17.Avg.2009, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starica se ugušila u požaru u na Zvezdari

BEOGRAD Milja Reč (70) stradala je juče oko 19 sati u požaru koji je izbio u njenom stanu u Preševskoj ulici 61 u beogradskom naselju Zvezdara.



Stanari iz okolnih zgrada primetili su dim koji je kuljao iz stana na osmom spratu i odmah pozvali vatrogasce. U međuvremenu je ispred zgrade pala zapaljena roletna. Prilikom ulaska u zapaljeni stan, vatrogasci koji su na mesto događaja došli za pet minuta našli su vlasnicu stana, Milju Reč ispred vrata dnevne sobe gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je i izbio požar.

U trenutku kada su je izneli u hodnik solitera, još uvek je davala znake života. Na žalost, preminula je pre dolaska Hitne pomoći.

U gašenju požara učestvovalo je pet vozila i 17 vatrogasaca. Prema rečima vatrogasaca potpuno je izgorela dnevna soba, a zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji, požar se nije proširio na okolne stanove.

Prilikom gašenja požara puklo je vatrogasno crevo i pa je nekoliko stanova u zgradi poplavljeno.

Tačan uzrok požara nije utvrđen. Pretpostavlja se da je kvar na električnim uređajima, najverovatnije televizoru zapalio stan.

- Svima nam je žao šta se desilo. Gospođa Milja je bila jako fina, pomalo povučena. Međutim, malo je izlazila iz stana. Poslednji put sam je video pre desetak dana. Volela je zelenilo, pa je održavala prostor ispred zgrade i redovno zalivala cveće. Živela je sama, a ima ćerku koja živi u Mirijevu – priča jedan od stanara solitera u Preševskoj 61.

Inače, stan koji je goreo u požaru površine je 40 kvadrata i nalazi se na strani solitera koja nema požarne stepenice.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ubili staricu, pa joj zapalili stan!

Izvor: Press, 17.Avg.2009

Pošto su sa tri uboda nožem u vrat ubili Milju Reč (70), nepoznati počinioci zapalili su joj i stan kako bi prikrili tragove. Komšije isprva mislile da je vatra buknula zato što se starici zapalio televizor. .Starica Milja Reč (70) ubijena je sa tri uboda u vrat sinoć oko 19 časova u...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.