Stara Pazova: Lane 126 slučajeva porodičnog nasilja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2020, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara Pazova: Lane 126 slučajeva porodičnog nasilja

Više od 120 slučajeva porodičnog nasilja zabeleženo je u opštini Stara Pazova tokom prošle godine pokazuju podaci staropazovačkog Centra za socijalni rad. S tim u vezi, dvodnevni stručni skup za predstavnike sremskih centara za socijalni rad održan je u Staroj Pazovi koji su imali priliku da razgovaraju sa stručnjacima iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

Uloga Centra za socijalni rad u primeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zakona o sprečavanju nasilja o porodici koji je usvojen krajem 2016., a čija primena je počela 1. juna 2017. godine – tema je dvodnevnog stručnog skupa održanog u Staroj Pazovi.

U staropazovačkom Centri za socijalni rad ističu da je primena zakonske regulative umnogome ohrabrila žrtve porodičnog nasilja da ga prijave.

Da redovne aktivnosti na prevenciji ovog oblika nasilja nisu dovoljne, potvrđuju stručnjaci koji se bave ovom problematikom koji su u prethodnom periodu uz pomoć pokrajine i lokalne samouprave sproveli projekat „Imam pravo na zaštitu“.

U opštini Stara Pazova tokom prošle godine prema podacima Centra za socijalni rad zabeleženo je 126 slučajeva nasilja u porodici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.