Stanišić traži bolju zdravstvenu zaštitu

Izvor: Blic, 20.Jan.2010, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanišić traži bolju zdravstvenu zaštitu

Bivši šef Službe državne bezbednosti Srbije Jovica Stanišić zatražio je danas od sudskog veća Haškog tribunala bolju zdravstvenu i zaštitu od javnog objavljivanja podataka vezanih za njegovo zdravlje.

Iz pritvorske jedinice Stanišić prati postupak koji se vodi protiv njega i njegovog bivšeg pomoćnika Franka Simatovića, a danas se pojavio u sudnici pošto se sudskom veću obratio i pismom.

Stanišić je poručio da je, zbog nesavesnog lečenja, nastala akutna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tromboza njegovih nogu i ocenio da zatvorski lekari nisu svesni opasnosti. Njega je, kako je naveo, najviše iznenadilo što je objavljen jedan njegov razgovor sa lekarom, kome je on saopštio najdelikatnije stvari o svom zdravstvenom stanju, javila je Srna.

Sudija Alfons Ori rekao je Stanišiću da on govori o stvarima o kojima sudsko veće ne može da odlučuje i saopštio da se slučaj objavljivanja detalja razgovora sa lekarom ispituje.

Suđenje Stanišiću i Simatoviću nastavljeno je iskazom zaštićenog svedoka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.