Srpski državljanin uhapšen zbog ubistva

Izvor: Blic, 06.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski državljanin uhapšen zbog ubistva

PADOVA - Dejan Todorović (19), poreklom iz Srbije, osumnjičen je za ubistvo Đuzepa Kuzina (20) iz Padove, čije telo je pronađeno u ponedeljak u Parku leptirova u ovom italijanskom gradu, poznatom okupljalištu narkomana, piše italijanska štampa.

Todorović se prekjuče predao karabinjerima na italijansko-slovenačkoj granici i odmah je prebačen u policijsku stanicu, gde je ispitan. Nož kojim je, kako se veruje, počinjeno ubistvo nađen je blizu tela Kuzina, i poslat je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na veštačenje kako bi se utvrdilo čiji su otisci i krv na njemu.

Na saslušanju u policiji, Todorović je negirao da je ubio Kuzina, a krivicu je prebacio na zemljaka koga poznaje pod nadimkom Al.

„Sastali smo se u nedelju uveče u parku i Kuzino je hteo da kupi drogu. U jednom trenutku, Kuzino je izvadio nož i krenuo na mene i Ala. Al je uspeo da mu otrgne nož i ubije ga", rekao je Todorović u policiji, posle čega je smešten u pritvor.

Policija za sada ispituje mogućnost da li je u zločin umešan još neko. Za sada nije poznato da li je identifikovan Al, koji je prema tvrdnji Todorovića ubio Kuzina i koji je, takođe, poreklom s prostora bivše Jugoslavije.

Telo ubijenog mladića u jarku u blizini sportskih terena u ponedeljak rano ujutru našao je stanovnik ovog dela Padove koji je šetao psa. Na mesto zločina ubrzo su stigli karabinjeri i istražni sudija. Leš je bio licem okrenut prema zemlji, crvena majica mu je bila zadignuta na leđima, a u džepu je nađen novčanik pun para. Dvadesetak metara dalje, nađene su mrlje od krvi.

Prema rečima sudskog lekara, Kuzin je uboden nožem desetak puta, a smrtni udarac mu je zadat u vrat. Obdukcijom su potvrđeni brojni ubodi po grudima i na boku.

Todorović je postao osumnjičen kada je policija u kontejneru u blizini njegovog stana u Padovi, pronašla odeću umrljanu krvlju. Odeća je poslata na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je na njoj krv ubijenog.

Prema policijskim informacijama, Todorović je pre tri godine hapšen zbog posedovanja droge i upravo su neraščišćeni odnosi u ovom poslu mogući motiv za zločin.

Krenuo za u Srbiju, pa se predomislio

Dejan Todorović se u početku krio i policija je strahovala da je uspeo da uz pomoć porodice pobegne u Srbiju. Zbog toga su njegovi rođaci dugo bili na saslušanju u policiji. U međuvremenu osumnjičeni je krenuo ka Srbiji, ali čim je u blizini Trsta, na graničnom prelazu Fertini, prešao italijansko-slovenačku granicu, odustao je, vratio se i predao se italijanskim karabinjerima. Na graničnom prelazu su ga sačekali i njegovi roditelji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.