Sretenu Jociću 15 godina zatvora

Izvor: S media, 03.Jun.2010, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sretenu Jociću 15 godina zatvora

Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, osudjen je danas pred Višim sudom u Beogradu na 15 godina zatvora za podstrekavanje na ubistvo Gorana Marjanovića, 1995. godine.

To je maksimalna kazna za podstrekivanje na ubistvo po starom Kaznenom zakonu, dok po novom ona iznosi 40 godina, ali se u slučaju izmene zakona primenjuje kazna povoljnija po optuženog.

Sudija Maja Ilić rekla je da su na sudjenju dokazani navodioptužnice koji su teretili Jocića za podstrekavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na teško ubistvo Marjanovića tako što je u julu 1995. godine nagovorio Miodraga Prodanovića i Bojana Milosavljevića da ga ubiju u kafiću "Bambi" u sportskom centru "Olimp" na Zvezdari.

Tada je nastradala i Marjanovićeva devojka Marija Djordjević, a više ljudi ranjeno.

Jocić je u pritvoru od 27. aprila 2009. godine, kada je uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je 23. oktobra 2008. godine ubila hrvatskog novinara Ivu Pukanića i njegovog saradnika Niku Franjića.

Njemu se zbog tog krivičnog dela sudi u Beogradu zajedno sa Željkom Milovanovićem i Milenkom Kuzmanovićem, dok se u Zagrebu za ubistvo Pukanića i Franjića sudi još petorici optuženih.

Tomanović: Vraćam se na slučaj

Advokat Zdenko Tomanović izjavio za Radio S da preuzima slučaj i da će podneti žalbu za presudu.

„Nakon izrečene presude, prihvatio sam molbu Sretena Jocića da se ponovo angažujem u tom predmetu. Danas ću predati punomoćje i očekujem da će sud razrešiti branioca po službenoj dužnosti, koji je bio postavljen i koji ga je branio u ovom slučaju. Naravno, uložiću žalbu jer nije dovoljno samo presuditi. Potrebno je prethodno i suditi. Naime, povrede postupka su brojne i očigledne tako da verujem da će Žalbeni sud stvar vratiti u procedure koje zakon jasno propisuje i da će se Jociću ponovo suditi“, kaže Tomanović.

Tomanović inače brani Jocića u postupku koji se vodi protiv njega za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.