Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 07.Sep.2009, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sreten Jocić kao svedok pred hrvatskim sudijom

BEOGRAD - Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, koji je osumnjičen kao organizator i nalogodavac ubistva vlasnika hrvatskog lista Nacional Ive Pukanića, danas će biti saslušan kao svedok u istrazi koje hrvatsko pravosuđe vodi protiv četvorice osumnjičenih za učešće u toj likvidaciji.

Jocićev branilac Veljko Delibašić precizirao je da će njegovog klijenta u okviru međunarodne krivično pravne pomoći u svojstvu svedoka saslušati istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << suda pred kojim se protiv njega vodi istraga za ubistvo Pukanića.

Saslušanju u prostorijama beogradskog Okružnog zatvora, u kome je Jocić pritvoren, prisustvovaće istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu, hrvatski specijalni tužilac, kao i branioci četvorice okrivljenih pred hrvatskim pravosuđem, dodao je Delibašić.

Istražni sudija Županijskog suda prosledio je molbu kolegama u Srbiji da Jocić bude saslušan kao svedok u postupku protiv Luke i Roberta Matanića, Amira Mafalanija i Slobodana Đurovića.

Isti metod rada na razotkrivanju činjenica vezanih za Pukanićevu likvidaciju primenili su i naši istražni sudija i zamenik specijalnog tužioca, koji su u julu u Zagrebu prisustvovali svedočenju Matanića, Mafalanija i Đurovića.

Sreten Jocić uhapšen je 27. aprila zbog sumnje da je organizovao grupu i izdao nalog za likvidaciju Pukanića.

Hrvatski novinar je ubijen zajedno sa saradnikom Nikom Franićem u dvorištu zgrade u kojoj se nalazi redakcija Nacionala, čiji je on vlasnik.

Jocić je, prema ranijim izjavama njegovih advokata, kategorično negirao svoje učešće u tom ubistvu, tvrdeći da mu je ceo postupak montiran, pa nije želeo ni da se izjašnjava o tvrdnjama policije i tužilaštva.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.