Srbijagas podsetio na obaveze potrošača oko bezbednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2021, 12:47

Srbijagas podsetio na obaveze potrošača oko bezbednosti

Srbijagas će sa računima za februar poslati potrošačima obaveštenje kako da obezbede bezbednost unutrašnjih gasnih instalacija i podsećanje da za njihovo redovno održavanje i kontrolu neophodno angažovati stručna lica.

Ovaj distributer prirodnog gasa poziva potrošače da redovno vode računa o kontroli i održavanju ispravnosti unutrašnje gasne instalacije od strane stručnog lica - servisera.

Srbijagas podsetio je na zakonsku obavezu da se povremeno sapunicom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proveravaju spojeve na unutrašnjoj gasnoj instalaciji i da se u slučaju da primete neprijatan miris što može ukazivati na isticanje gasa pozove serviser.

Pozivaju i da se, ako je primećeno isticanje u kućnom merno regulacionom setu, pozove distributer - Srbijagas.

Potrošači gasa podsećaju se da servisr treba da izvrši zamenu creva na gasnim uređajima atestiranim gibljivim crevima ukoliko su postojeća creva neodgovarajuća ili im je prošao vek trajanja.

Naglašeno je i da se gasnim pećima koriste isključivo originalne atestirane cevi za odvod produkata sagorevanja, kao i da ukoliko su gasni uređaji priključeni na dimnjak obavezno bude angažovano stručno lice za pregled i čišćenje dimnjaka.

Potrošači se podsećaju i da se pregled dimnjaka vrši jednom godišnje, od strane dimničara, a da se gasni aparati servisiraju kod ovlašćenih servisera.

Srbijagas je naglasio i da se nikako ne priključuju fasadni kombi bojleri na dimnjake jer za to nisu predviđeni, kao i da se ne koriste gasni uređaji koji nemaju termozaštitu.

Iz ove kompanije upozoravaju da je strogo zabranjeno vršenje prepravke gasne instalacije bez prethodnog odobrenja i saglasnosti distributera gasa, kao i da je za zamenu gasnih trošila neophodno angažovati isključivo servisera uz prisustvo lica iz Srbijagasa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.