Srbi uhapšeni u Španiji zbog pola tone kokaina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2020, 12:46

Srbi uhapšeni u Španiji zbog pola tone kokaina

Državljani Srbije N. D. (37) i P. P. (36) uhapšeni su u Španiji nakon što je tamošnja policija u saradnji sa američkom Agencijom za borbu protiv droge (DEA) zaplenila 560 kilograma kokaina.

Oni su, prema pisanju domaćih medija, od ranije poznata policiji.

U ovoj akciji nazvanoj "Dinastija" uhapšeno je i četvoro državljana Španije, preneo je španski Glas Galicije koji dodaje da se veruje da je ova kriminalna grupa povezana sa takozvanim "balkanskim kartelom".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Španski medij piše da su uhapšeni pripadnici grupe "Poslastičari", koja deluje u Rijas Bajkasu u Galiciji, a predvodi je Herardo Rijal Iglesijas (41).

Sumnja se da on već 25 godina krijumčari drogu u saradnji sa balkanskim kartelom, saopštila je španska civilna garda.

Glas Galicije dalje navodi da tamošnji organi gonjenja veruju da kriminalne grupe, iza kojih stoje ljudi iz istočne Evrope, dobijaju sve veći značaj u uvozu i distribuciji kokaina iz Latinske Amerike.

"Galicijska obala je zbog svog položaja postala jedna od ključnih tačaka za ulazak kokaina u Evropu. Balkanski kartel, inače, ima svoje ljude i u Južnoj Americi, pa ne koriste posrednike u kupovini kokaina, a u Španiji imaju svoju mrežu saradnika", preneo je taj medij saopštenje španske policije.

Povodom zaplenjene robe od 560 kilograma kokaina, Glas Galicije piše da je droga pronađena u iznajmljenoj kući u Galiciji, a njena vrednost se procenjuje na 15 miliona evra.

"Grupa je imala odličnu logistiku. Drogu su dovezli iz Južne Amerike i nameravali su da je kopnenim putem prenesu do krajnjih odredišta. Za transport su imali dosad neviđeni način. Naime, nameravali su da pakete kokaina spakuju u pokvaren automobil, koji bi potom natovarili na kamion šlep-službe i tako prevezli do željene destinacije", prenose španski mediji.

Dodaju sa se sumnja da je bilo planirano da nekoliko automobila vozi ispred i iza kamiona šlep-službe, kako bi mogli da ih upozore na prisustvo policije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.