Sprečeno krijumčarenje alkohola i duvana

Izvor: Akter, 28.Jul.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečeno krijumčarenje alkohola i duvana

Carinska služba Srbije zaplenila je više od tri tone duvana u prvoj polovini 2015. godine, dok je cele prošle godine zaplenila ukupno četiri tone, saopštila je danas Uprava carina Ministarstva finansija

Trend krijumčarenja akciznih proizvoda ne jenjava, a carinici su nedavno sprečili dva pokušaja krijumčarenja alkoholnih pića i rezanog duvana, navodi se u saopštenju.

Prvi slučaj desio se 26. jula na graničnom prelazu Vatin, kada je rumunski par pokušao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << prokrijumčari veću količinu alkoholnih pića iz Srbije.

Detaljnim pregledom njihovog automobila nađeno je 16 flaša viskija, pet flaša likera sa italijanskim akciznim markicama, kao i 30 litara belog i crvenog vina bez akciznih markica.

Oni su vino upakovano u originalnu ambalažu sakrili u prtljažnik vozila italijanskih registarskih oznaka, prekrivši ga posuđem i ličnim stvarima, dok su viski i liker pokušali da prokrijumčare tako što su ga spakovali u torbe sa garderobom.

Dan ranije je prilikom kontrole putničkog voza na liniji Solun – Beograd na železničkoj stanici Preševo zaplenjeno 38 kilograma rezanog duvana, koji je bio upakovan u šest torbi i ostavljen ispod sedišta u praznom kupeu.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.