Spisak psihoaktivnih suptanci biće hitno proširen

Izvor: Studio B, 23.Feb.2015, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spisak psihoaktivnih suptanci biće hitno proširen

Spisak psihoaktivnih supstanci biće proširen po hitnom postupku, saopštilo je Ministarstvo zdravlja, navodeći da je u poslednjih šest nedelja 25 mladih osoba zatražilo pomoć na VMA jer su koristili biljni tamjan kao "legalnu zamenu" za marihuanu.

Oni su, kako se navodi, najčešće pušenjem konzumirali biljni tamjan, beli slez, crnu travu, "šarp bluberi".

Kako se navodi u saopštenju, na predlog Nacionalnog centra za kontrolu trovanja sa VMA, vladina Komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za psihoaktivne kontrolisane supstance je po hitnom postupku donela odluku za dodatno proširenje spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, čije je usvajanje u proceduri.

Komisija za psihoaktivne kontrolisane supstance će raditi na redovnom ažuriranju spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci zbog sve veće učestalosti pojave novih, čija će upotreba i prodaja biti zabranjene.

U saopštenju se podseća da je u novembru prošle godine Ministarstvo zdravlja definisalo novi spisak psihoaktivnih kontrolisanih suspstanci, dodavanjem 19 novih.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitno se proširuje spisak psihoaktivih supstanci

Izvor: Mondo, 23.Feb.2015

Spisak psihoaktivnih kontrolisanih supstanci biće proširen po hitnom postupku, saopštilo Ministarstvo zdravlja. U poslednjih šest nedelja 25 osoba zatražilo pomoć na VMA jer su koristili biljni tamjan kao zamenu za marihuanu...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Oni su, kako se navodi, najčešće...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.