Španija će izručiti Vladu Budalu

Izvor: B92, 02.Jan.2013, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija će izručiti Vladu "Budalu"

Madrid -- Španski nacionalni sud odobrio je izručenje Srbiji Vladimira Milisavljevića, jednog od osuđenih za ubistvo srpskog premijera Zorana Ðinđića 2003, javlja AFP.

Milisavljeviću je suđeno u odsustvu i 2007. je dobio 35 godina zatvora, a kazne za ubistvo su tada izrečene i drugim pripadnicima takozvanog zemunskog klana.

Španska policija je 9. februara 2012. godine u Valensiji uhapsila Luku Bojovića, Vladimira Milisavljevića zvanog "Vlada Budala", Sinišu Petrića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvanog "Zenica" i Vladimira Mijanovića zvanog "Zuba".

Španski vrhovni sud odobrio je ekstradiciju Vladimira Milisavljevića u odluci od 20. decembra koja je danas objavljena, navodi AFP.

U odluci je navedeno da Srbija mora Milisavljeviću da omogući ponovno suđenje ukoliko on to traži, zato što je on osuđen u odsustvu.

Međutim, pre ekstradicije Milisavljević mora da odsluži kaznu za zločine koje je počinio u Španiji, gde je optužen za razne zločine među njima ubistvo i ilegalno posedovanje oružja, saopštio je sud.

Srbija traži izručenje Milisavljevića od marta prošle godine, a Ministarstvo pravde Srbije uputilo je Španiji zahtev i za ekstradiciju Bojovića i Petrića. Petrićevo izručenje Srbiji špansko pravosuđe odobrilo je krajem novembra 2012. godine.

U Srbiji se oni terete za više desetina ubistava i drugih teških krivičnih dela, među kojima je i za ubistvo premijera Zorana Ðinđića.

Bojoviću se u odsustvu sudi zbog tri ubistva i dva pokušaja ubistva, dok je Milisavljević pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog krivičnih dela koje je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana" i na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Ðinđića, a za otmicu vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića na sedam godina zatvora.

Petrić je, takođe, pravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu zbog ubistva od 15 godina zatvora i ostalo mu je da odsluži još tri godine i deset meseci pošto je pobegao iz zemlje u toku izdržavanja kazne. Milisavljević važi za jednog od najbližih saradnika ubijenog vođe “zemunskog klana” Dušana Spasojevića Šiptara.

Odnosima između kriminalnih grupa i pozadinom mafijaških obračuna bavio se i Insajder u Serijalu Pravila mafije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španjolska odobrila izručenje Milisavljevića Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jan.2013

Španjolski nacionalni sud odobrio je danas izručenje Srbiji Vladimira Milisavljevića, jednog od osuđenih za ubojstvo srpskog premijera Zorana Đinđića 2003. godine, javio je AFP pozivajući se na sudske izvore. Milisavljeviću je suđeno u odsustvu i 2007. godine je dobio 35 godina zatvora, a...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Španija će izručiti Vladu "Budalu", jednog od atentatora na Đinđića

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Jan.2013

MADRID - Milisavljeviću je suđeno u odsustvu i 2007. je dobio 35 godina zatvora, a kazne za ubistvo su tada izrečene i drugim pripadnicima takozvanog zemunskog klana.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Španija će izručiti Vladu Budalu

Izvor: BanjalukaLive.com, 02.Jan.2013

Španski nacionalni sud odobrio je izručenje Srbiji Vladimira Milisavljevića, jednog od osuđenih za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića 2003, javlja AFP. Milisavljeviću je suđeno u odsustvu i 2007. je dobio 35 godina zatvora, a kazne za ubistvo su tada izrečene i drugim pripadnicima takozvanog...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.