Somborski autoprevoznici skoro da nemaju posla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2020, 19:09

Somborski autoprevoznici skoro da nemaju posla

Somborski autoprevoznici koji se bave lokalnim prevozom, kažu da im je obim posla manji za dve trećine, a oni koji voze van granica naše zemlje, uglavnom ne rade još od polovine marta.

Vanredno stanje i pandemija razlog su što su kamioni somborskih prevoznika mesec i po dana uglavnom parkirani. Prevoznici koji se bave prevozom u lokalu, kažu da su kamione pokretali tek u retkim prilikama i to radi prevoza građevinskog materijala i ogreva.

Problem je i policijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sat jer se naručeni poslovi ne mogu završiti.

I dok su prevoznici u lokalu još i imali koliko-toliko posla, oni prevoznici koji se bave prevozom iz inostranstva od polovine marta stoje. Siniša Vezman sada čeka otvaranje granica da bi nastavio posao.

Naš sagovornik kaže da će pomoć države koju će dobiti mala preduzeća i preduzetnici njemu značiti da godinu završi sa pozitivnom nulom.

Sektor tansrposta deo je privrede koji najviše trpi zbog pandemije i vanrednog stanja. Zato prevozni očekuju da privreda krene da radi punim kapacitetom i da se otvore granice kako bi prevoz krenuo nesmetano.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.