Sombor: Umetnička instalacija na Ćelavom trgu

Izvor: Radio 021, 18.Nov.2014, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sombor: Umetnička instalacija na Ćelavom trgu

Prostorna instalacija pod nazivom "Dijalog" autora Nataše Đuričković Sidra biće predstavljena od 20. do 24. novembra na Trgu Svetog trojstva.

Otvaranje izložbe koju prati audio vizuelni performans, zakazano je za subotu, 22. novembra u 19 sati na Ćelavom trgu. Muziku za ovu izvedbu komponovala je Ksenija Zečević, a performans sa vatrom izvešće Tamara Matić i Vanja Krunić Bojković.

- U 'Dijalogu' se raspravlja Pro et Contra, jedan pita, drugi odgovara, jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << optužuje, drugi brani. Tako se u drami i na sudu život ne raspravlja, nego mu se sudi. Dijalog samih sa sobom, zemlje i univerzuma, muškarca i žene, religija, medija i pojedinca, velikih i malih, prirode i čoveka - nazivi i sfere u ovom skulptorskom ciklusu koje su poput njenih slikarskih tema, uzele samu esenciju ličnog i univerzuma umetnice - navodi se u najavi Kulturnog centra 'Laza Kostić'.

Izložbu i performans organizuje Klaster "Made in Sombor" u saradnji sa Kulturnim centrom "Laza Kostić".

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.