Izvor: Blic, 30.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slikao se pre ubistva sa žrtvom

Slikao se pre ubistva sa žrtvom

Na mesnom groblju u Batincu juče je sahranjena Olivera Trujić-Martinović (24), koju je u subotu brutalno ubio stric Nebojša Ilić (37). Pomahnitali stric iz samo njemu znanih razloga zadao je Oliveri 40 uboda nožem, a zatim je zaklao naočigled njene dvogodišnje ćerkice Aleksandre, sedmogodišnjeg dečaka iz komšiluka i prababe Natalije Kostadinović. Uhapšen je nekoliko sati posle zločina, prethodno nasrnuvši sekirom na policajca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Istražni organi povodom ove tragedije još ništa nisu rekli o mogućem motivu stravičnog zločina. Kako 'Blic' nezvanično saznaje, Nebojša Ilić je pre pet godina proteran iz Švajcarske, kako se priča, zbog korišćenja narkotika. Povremeno je posećivao i psihijatra. Nikad se nije ženio, bio je čudak, niko se s njim nije družio zbog preke i prgave naravi. Pre šest godina jednom prilikom nokautirao je Oliverinu majku, polomivši joj tom prilikom dva zuba. Ipak, ona mu je to oprostila jer su ga svi sažaljevali zbog 'promašenog života'.

- Čim sam stigao počeo je da mi priča kako ima nameru da se konačno oženi i skući i da je našao izabranicu svog srca. Pitao me je da li hoću da sa njim pođem kao navodadžija. Nismo mnogo verovali njegovim rečima, ali smo se ipak radovali toj njegovoj odluci. Nismo ni slutili da nam se sprema velika porodična tragedija. Deca su čula da je Oliveru pitao da li mu je brat poslao neki novac. Znam da nije imao nikakvu pošiljku. Ubrzo je potegao nož i ubio moju Oliveru - ispričao je za 'Blic' skrhanim glasom Staniša Trujić, Oliverin suprug.

On dodaje da su samo nekoliko časova pre tragedije stigli iz Švajcarske, gde su godinama radili.

- Ubrzo po našem dolasku, naišao je i Nebojša. Pozdravio se i izljubio s nama, a potom ga je Olja domaćinski ponudila pićem i kafom. On je tražio da se sa nama slika za uspomenu, što smo mu mi i udovoljili. S nama zajedno bio je i moj pašenog sa suprugom, koji je upravo krenuo put Švajcarske. Ugostili smo i njega i strica, a kada je paša krenuo na put, Olja me je požurivala da odem do grada i kupim hranu za našu ćerkicu Aleksandru - priča sa suzama u očima Staniša.

- Samo što sam stigao do prodavnice u Ćupriji, zazvonio mi je mobilni telefon i neko mi je rekao: 'Vrati se u Batinac, Nebojša ti zakla Olju'. Kad sam došao kući, zatekao sam stravičan prizor. Olivera je ležala ispod kuhinjskog prozora pošto očigledno nije uspela da pobegne od monstruma, a telo joj je bilo bukvalno iskasapljeno. Imala je više od 40 uboda. Na onako okrvavljenim nedrima šćućurila se naša ćerkica sva okrvavljena tiho dozivajući majku. Deda Nebojša, kako ga je ona zvala, već je otišao. Nije mi nikako jasno kako ću da objasnim ćerkici gde joj je majka kada je danas budemo spustili u večni dom - govori Staniša.

Oliverina prababa Natalija Kostadinović (87), svedok ubistva, rekla je da se mnogo radovala dolasku Staniše i Olivere iz Švajcarske.

- Radovala sam se, a krvolok mi ubi mezimicu na pragu. Bez ikakvog povoda, iznenada je skočio na nju i počeo da je bode kuhinjskim nožem gde god je stigao. Pokušala sam da ga sprečim, ali, uzalud. Iskočio je kroz prozor za nesrećnom Oljom i zaklao je pred očima mališana. Sedmogodišnji dečak iz susedstva posle ovoga ne može reč da prozbori - kazala je Natalija.

U dnu dvorišta Oliverina sestra Vesna nariče na sav glas: 'Pustite me da je bar ja oplakujem. Bila mi je jedina sestra. Mučila se čitav život da bi joj ovaj zlotvor sve uzeo u nekoliko sekundi. Šta tetkica da sutra kaže svojoj mezimici?' Ž. Mitrović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.