Izvor: Politika, 24.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniši Vučiniću određen pritvor

Novi Sad - Posle petočasovnog saslušanja, dežurni istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Ankica Kurjački odredila je preksinoć pritvor od 30 dana Siniši Vučiniću (40) iz Beograda, predsedniku Srpske partije socijalista.

Vučinić je na saslušanje sproveden iz takozvanog policijskog pritvora u kojem se nalazio nakon što su ga u utorak posle podne u Novom Sadu, u centru grada, na spektakularan način lišili slobode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << "zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo iznude, uz pomoć bosanskih i crnogorskih kriminalnih struktura".

Sudija Kurjački je nakon saslušanja pojasnila da je Siniša Vučinić osumnjičen da je izvršio krivično delo iznude iz člana 214, stav 3 Krivičnog zakona, a da je tokom saslušanja "detaljno izneo svoju odbranu i poznanstvo sa oštećenim M. Z. iz Novog Sada".

Oštećenim se u ovom slučaju, po svemu sudeći, tretira Zlatko Matušić, direktor firme "Gold auto" u Novom Sadu, za koga je, podsetimo, Vučinićeva supruga u pismu "Politici" rekla da su on i njen muž Siniša u prijateljskim odnosima, a da je Vučinić bio zaposlen u toj firmi od pre četiri godine. Zanimljivo je, međutim, da o toj firmi u Novom Sadu niko od nadležnih ništa ne zna, pa ni da ona postoji, a ni za ime njenog vlasnika niko od upućenijih iz te branše nije čuo.

Sudija Ankica Kurjački je određivanje pritvora osumnjičenom obrazložila "mogućnošću da utiče na svedoke, kao i okolnostima pod kojima je izvršeno delo za koje se Vučinić sumnjiči".

S. Ž.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.