Izvor: B92, 26.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silvo Plut osuđen na 40 godina

Niš -- Silvo Plut osuđen je na 40 godina, zbog ubistva Jasmine Đošić iz Aleksinca novembra 2004. i pokušaja ubistva Milovana Mladenovića.

Pluta, slovenačkog državljanina, osudilo je krivično veće Okružnog suda u Nišu na jedinstvenu i maksimalnu kaznu zatvora. "Postoje nesumnjivi materijalni dokazi da je Jasminu usmrtio Plut, kome je suđeno u odsustvu, jer se nalazi u slovenačkom zatvoru na izdržavanju tridesetogodišnje kazne zatvora zbog ubistva Ljubice Ulčar", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je predsednik Krivičnog veća Zoran Krstić.

On je podsetio da je na licu mesta pronađena Plutova kapa i da je analizom DNK utvrđeno da profil ubice odgovara profilu Pluta.

"Jasmina je ubijena na surov i svirep način", kazao je sudija, navodeći da je usmrćena pored puta, sa više uboda nožem.

Ubijenu Jasminu, Plut je ugrizao za grudi i stomak, a nožem je pisao po njenom stomaku i butinama", naveo je sudija Krstić u obrazloženju presude.

Plut je oglašen krivim i za pokušaj ubistva Milovana Mladenovića u Aleksincu, takođe novembra 2004, kao i za krivično delo razbojništva na štetu Milene Radulović i teške krađe Dragana Savića iz Aleksinca.

Sud je oslobodio Srđana Živkovića, koga je optužnica teretila za saučesništvo u pokušaju ubistva Mladenovića i počinjenim razbojništvima jer, kako je rečeno, njega na tim mestima niko nije video, niti su utvrđeni dokazi u postupku koji bi potvrđivali njegovu umešanost.

Otac ubijene Jasmine Đošić rekao je novinarima da ni posle izrečene presude ne može da se otme utisku da je ubistvo njegove kćerke neko naručio, a da je Plut bio samo izvršilac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.