Silovao, ubio, pa zapalio slepu staricu!

Izvor: Press, 14.Maj.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovao, ubio, pa zapalio slepu staricu!

Ratko Stanković (50) iz Glibovca priznao policiji da je seksualno zlostavljao i brutalno ubio nepokretnu Zorku S. (90) u njenoj kući u Smederevskoj Palanci! Posle zločina Ratko starici ukrao kasetofon
Ratko Stanković (50), zvani Lica, iz Glibovca, priznao je policiji da je 6. maja silovao i ubio Zorku S. (90) u njenoj kući u Smederevskoj Palanci! Stanković je posle stravičnog zločina nad nepokretnom i slepom staricom zapalio njenu kuću! >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Inače, Ratko je pre dve godine pokušao da obljubi devojčicu i zbog toga je osuđen na tri meseca zatvora!
Ratko Stanković uhapšen je u sredu po podne u Smederevskoj Palanci. On je pred istražnim sudijom priznao da je ubio nesrećnu ženu i detaljno ispričao šta je uradio.
Posle ubistva zapalio kuću
- Zorka je bila je nepokretna i slepa. Živela je sama. Stanković je 6. maja uveče došao do njene kuće u ulici Kralja Petra prvog u kojoj je sama živela i upao u kuću sa namerom da siluje Zorku - kaže Mirko Šakić, istražni sudija Višeg suda u Smederevu.
Šakić kaže da je Stanković, koji je bio pijan, najpre silovao i ubio staricu, a potom izazvao požar u kući da bi prikrio dokaze.
- Posle seksualnog zlostavljanja, Stanković je kuhinjskim nožem izbo Zorku u grudi i leđa. Zatim je u kući pronašao sekiru, kojom je polunagoj starici takođe zadao više smrtonosnih udaraca po glavi i telu. Da bi prikrio tragove zločina, u kući je pokupio staričin stvari, kojima ju je prekrio. Šibicom je zapalio stvari i tako izazvao požar, nakon čega je napustio kuću. Prilikom izlaska iz kuće, poneo je sa sobom radio-kasetofon, koji je ostavio u svojoj kući - kaže sudija Šakić, i dodaje:

- Stanković se nakon izvršenja ovog zločina nije skrivao, već je narednih dana za dnevnicu obavljao fizičke poslove u selu. On je uhapšen u sredu. Njemu je posle saslušanja određen jednomesečni pritvor. Stankoviću se stavljaju na teret krivična dela teško ubistvo i obljuba nad nemoćnim licem.
Kako saznajemo, Stanković je posle hapšenja govorio da su ga „neke ale" terale da izvrši ovaj zločin!
- Ratko Stanković odranije je poznat policiji. On je 2008. godine zbog pokušaja obljube deteta proveo tri meseca u zatvoru. Interesantno je da je i tada izvršio napad na Đurđevdan. Još tada mu je bilo preporučeno psihijatrijsko lečenje - kaže za Press izvor iz istrage.
Imao psihičke probleme
Stanković je živeo sa majkom u selu Glibovica kod Smederevske Palanke.
- Stanković je oduvek imao psihičkih problema, ali prema nama nije bio agresivan. Radio je kao nadničar - kažu njegove komšije.
Brutalno ubistvo Zorke S. je treći zločin nad staricama za poslednjih 10 dana u Srbiji. Podsetimo, Nadežda Spasić (81) ubijen u svojoj kući u centru Vranja zbog 3.000 dinara! Policija je posle nekoliko dana uhapsila trojicu osumnjičenih za ubistvo. Stravičan zločin dogodio se u noći između 4. i 5. maja kada su razbojnici opljačkali i ubili Nadeždu Spasić. Nekoliko dana kasnije, policija je uhapsila braću M. D. (17) i N. D. (15). Oni su ispričali da ih je njihov saučesnik Gorča A. nagovorio da upadnu u kuću i opljačkaju staricu. Prema njihovim rečima, Gorča je Nadeždu udarao sekirom po glavi, a potom ju je ugušio jastukom. Onda im je naredio da pronađu novac. Maloletnici su posle premetačine po kući pronašli u Nadeždinom novčaniku 3.000 dinara koje su podelili i potrošili u kladionici. Gorča A., koji je u međuvremenu predao, priznao je na saslušanju da je staricu udarao sekirom po glavi, ali je tvrdio da je on nije ugušio jastukom, već jedan od njegovih saučesnika.

Jovanka Vojvodić (81) iz Prokuplja brutalno je ubijena 7. maja u svojoj kući u centru grada! Policija traga za razbojnicima koji su nesrećnu staricu pretukli, izboli nožem, pa zadavili! Ubice su izvršile premetačinu po kući, ali nisu našli Jovankin novčanik sa nekoliko hiljada dinara, koji je bio sakriven u njenom krevetu.  

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.