Izvor: Blic, 24.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: CIA vrbovala Stanišića i Perišića

Šešelj: CIA vrbovala Stanišića i Perišića

HAG - Nastavljajući svedočenje u odbranu Slobodana Miloševića, Vojislav Šešelj opovrgavao je juče pred Haškim tribunalom navode optužnice da su Miloševićeve vlasti na Kosovu 1999. sprovele kampanju nasilja s ciljem da Albance trajno proteraju.

'Nije bilo nikakvog zajedničkog zločinačkog poduhvata, plana i namere da se istera znatan deo albanskog stanovništva', rekao je Šešelj, nazivajući tvrdnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o organizovanom proterivanju Albanaca 'podvalom režiranom od CIA'.

Šešelj je rekao i da je američka obaveštajna služba posle agresije NATO na Kosovu vrbovala bivšeg šefa DB Jovicu Stanišića i načelnika Generalštaba VJ Momčila Perišića za operaciju obaranja Miloševića.

CIA je, prema Šešelju, formirala operativnu grupu za svrgavanje Miloševića. Šef te grupe je, navodno, bio izvesni Džon Dojč, a sedište joj je bilo u Beču, gde su uoči oktobra 2000. godine, rekao je Šešelj, odlazili lideri srpskih opozicionih partija da bi dobili instrukcije kako će osvojiti vlast.

Predsedavajući sudija Patrik Robinson upozorio je danas Šešelja da će prekinuti njegov iskaz ukoliko ne bude ustajao kada Sudsko veće ulazi u sudnicu i kada izlazi iz nje, što je predviđeno protokolom suda. Ponavljajući da ga crveno-crna odežda sudija podseća na 'srednjovekovnu katoličku inkviziciju', a ustajanje i klanjanje na 'satanistički ritual', Šešelj je, ipak, obećao da će ubuduće poštovati pravila.

Sudija je upozorio Šešelja da govori preglasno, na šta je Milošević reagovao, rekavši da je on takav i da ne može tražiti od njega da izmeni prirodu. Agencije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.