Sedam meseci zatvora zbog pucanja na svadbi

Izvor: Kurir, 26.Sep.2012, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam meseci zatvora zbog pucanja na svadbi

BEOGRAD  - Miroslav Podunavac iz Beograda (50) pravosnažno je osuđen na sedam meseci zatvora jer je pre tri godine na svadbi pucao iz krateža u vazduh i u beton, a rikošetirani meci ranili dva muzičara.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je Podunavac osuđen jer je 12. decembra 2009. godine tokom svadbenog veselja dok je mlada izlazila iz porodične kuće , "opšte opasnim sredstvom izazvao opasnost za život i telo ljudi" pri čemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je bio smanjeno uračunljiv.

On je iz napunjenog lovačkog krateža, koji je nosio bez dozvole ispalio jedan patron, a potom prilikom spuštanja puške u položaj ka zemlji ispalio drugi patron koji se odbio od betonske staze i pogodio dva harmonikaša i bubnjara koji su zadobili teške telesne povrede, navodi se u odluci koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda.

Prema Krivičnom zakoniku Srbije upotreba vatrenog oružja na javnom mestu, odnosno pucanje u vazduh, kažnjivo je zatvorom od dve do 10 godina zatvora, dok je za bacanje bombi ili pucanje iz automatskog oružja kazna od tri do 12 godina zatvora.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sedmomesečni zatvor za pucanje na svadbi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2012

BEOGRAD -..Miroslav Podunavac iz Beograda (50) pravosnažno je osuđen na sedam meseci zatvora jer je pre tri godine na svadbi pucao iz krateža u vazduh i u beton, a rikošetirani meci ranili dva muzičara...Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je Podunavac osuđen jer je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.