Izvor: Blic, 18.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušanja oficira za deset dana

Saslušanja oficira za deset dana

NIŠ - Okružno tužilaštvo u Nišu podnelo je Okružnom sudu zahtev za sprovođenje dodatnih istražnih radnji povodom eksplozije u vojnom magacinu kod Paraćina 19. oktobra 2006. godine - rekao je juče zamenik okružnog tužioca Đuro Blagojević.

Zahtevom za sprovođenje dodatnih istražnih radnji utvrdiće se da li među starešinama ima odgovornih za krivično delo nepreduzimanje mera za obezbeđenje vojne jedinice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Predviđeno je da se narednih dana sasluša više osoba koje su upućene u način funkcionisanja i održavanja ovog skladišta, a eventualno pokretanje istrage protiv jednog ili više učinilaca krivičnog dela usledilo bi tek nakon toga, ukoliko se utvrdi da ima nečije krivične odgovornosti.

Predmet je dostavljen sudiji Ivanu Bulatoviću koji će, kako je potvrdio za 'Blic', prva saslušanja oficira započeti za desetak dana.

Eksplozija je prouzrokovala veliku materijalnu štetu, ali žrtava nije bilo.

B. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.