Izvor: B92, 14.Sep.2009, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušana grupa osumnjičenih

Smederevo -- Osumnjičeni za zloupotrebe u fabrici železničkih vozila "Želvoz" i u agenciji "Želturs" porekli su pred sudom da su počinili krivična dela.

Istražni sudija Okružnog suda u Smederevu Predrag Lukić je agenciji Beta rekao da se vlasnik i direktor "Anisa" i ugostiteljske radnje "Horizont" Obrad Š. u policiji branio ćutanjem, a sudiji je dao iskaz. On je naveo da će verovatno biti još hapšenja, a da će se na sudu pojaviti "više desetina svedoka".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Uhapšeni su vlasnik i direktor "Anisa" i ugostiteljske radnje "Horizont" iz Vrnjačke Banje Obrad Š, bivši direktor Fabrike železničkih vozila "Želvoz" iz Smedereva Dragomir Č., predsednici sindikata "Želvoz" Slavoljub T. i Milan Đ., generalni i izvršni direktor "Želturista" iz Beograda Olgica R. i Marina K.K.

Uhapšeni su i vlasnik i direktor preduzeća "Beli bor" iz Vrnjačke Banje Dragoje R. i vlasnik i direktor preduzeća "MG marketing" iz Beograda Zoran I.

Sudija Lukić je rekao da je svima određen pritvor do 30 dana.

"Pritvor je određen jer postoji bojazan da bi pritvoreni mogli da utiču na osumnjičene koji su još na slobodi i visine kazne koja je zaprećena za tu vrstu krivičnih dela", kazao je Lukić.

Prema njegovim rečima, očekuje se da u prvo vreme broj uhapšenih bude 13.

Lukić je rekao da bi zamenica okružnog javnog tužioca Gordana Maksimović trebalo da do sutra u 19 sati da podnese zahtev za istragu ili će osumnjičenima biti ukinut pritvor.

Sudija je naglasio da je zaprećena kazna za dela za koja se terete osumnjičeni do 10 godina zatvora.

Grupa je osumnjičena da je tokom 2006. godine i 2007. godine oštetila preduzeća Fabrika želežničkih vozova "Želvoz" i "Želturist" za iznos od 69,28 miliona dinara.

A kako je prethodno rukovodstvo Železnica Srbije trošilo novac, videćete u večerašnjoj emisiji Reakcija u 22 sata, pod nazivom "Tajni budžeti javnih preduzeća".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.