Šariću privremeno oduzeta imovina

Izvor: S media, 17.Feb.2010, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šariću privremeno oduzeta imovina

Ministarstvo pravde i Uprava za oduzetu imovinu je zvanično dobilo Odluku Specijalnog suda za borbu organizovanog kriminala za privremeno oduzimanje imovine od Darka Šarića i od svih drugih lica – potvrdili su za Radio S državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen i portparol Specijalnog suda Maja Kovačević Tomić.

- Radi se o šest ili sedam stanova, oduzet je kompleks kuća u Novom sadu, oduzeto je suvlasničko pravo na kockarnicu u Kragujevcu i neki štedni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ulozi. Imovina je bila na njegovo ime i na imena članova njegove porodice brata, sestru, sinovca – rekla je za Radio S Maja Kovačević Tomić.

Homen: Novac ide najugroženijima

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen ističe da je več počeo postupak oduzimanja imovine, i naglašava da je ovo samo početak finansijske istrage gde možemo u neko skorije vreme očekivati i odluke o oduzimanju i druge imovine.

Po rečima Homena suština jeste da se imovinom oduzetom od narkodilera finansiraju socijalno ugroženi delovi našeg stanovništva.

- Ovaj novac će ići kao pomoć narodnim kuhinjama, raznim institucijama koje se bave pomoći našim građanima i ja mislim da će najveći deo novca biti opredeljen tim institucijama. Ono što je važno reći da će deo novca i objekata biti ustupljen onim organima koji se bave organizovanim kriminalom, jer je suština da država bude bolje i kvalitetnije opremljena nego što su to kriminalne grupe. Odluka u kojem pravcu će ići ova imovina biće doneta narednih dana.

Homen naglašava da su primili zahtev od ministra pravde Crne Gore Miraša Radovića da se sastanu i razgovaraju o saradnji na rešavanju pitanja koja su od obostranog interesa dve zemlje.

- Mi kao Ministarstvo pravde smo primili zahtev ministra Crne Gore za sastankom i verujem da će se on održati sledeće nedelje. Za nas je najvažnije da dobijemo čvrsta uverenja da je Crna Gora spremna da se bori protiv organizovanog kriminala. Kao i više puta do sada kada su države spremne nije problem zajednički jezik, napomenuću samo slučaj Pukanić kada su Hrvatska i Srbija zaista kvalitetno radile. Rezultat je da smo imali dva odvojena suđenja jedno u Beogradu, a drugi u Zagrebu i kriminalac nije izbegao pravdu. Ja verujem da ako postoji dobra volja sa strane Crne Gore da se može iznaći kvalitetno rešenje – rekao je Homen.

S.V. A.B

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.