Šariću još nije oduzeta imovina

Izvor: Vesti-online.com, 15.Sep.2011, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šariću još nije oduzeta imovina

Još nije oduzeta imovina braće Darka i Duška Šarića iz Pljevalja i Safeta Kalića iz Rožaja, koje istražni organi smatraju narko bosovima, pišu Vijesti.

Taj list podseća da je njihova imovina vredna nekoliko miliona evra i da je rešenje o oduzimanju njihove imovine već doneto.

Rešenje o privremenom oduzimanju imovine Šariću doneo sudija bjelopoljskog Višeg suda Šefkija Dešević, koji sudi Dušku Šariću zbog šverca kokaina, a za porodicu Kalić rešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je doneo sudija za istragu Vukomir Bošković.

Prema pisanju Vijesti, problem je nastao kod sprovođenja donetih rešenja o privremenom oduzimanju na osnovu kojih su osnovni sudovi zaduženi da po njima postupe i imovinu predaju na čuvanje Upravi za imovinu, kako to predviđa Zakon o staranju o privremeno i trajno oduzetoj imovini.

Iz Uprave za imovinu kažu da su im osnovni sudovi u Rožajama i Pljevljima uskratili preuzimanje brige o privremeno blokiranoj imovini po rešenjima u slučaju Šarić i Kalić dok rešenja ne postanu pravosnažna.

Iz bjelopoljskog Višeg suda, međutim, poručuju da je jasno da žalba ne zadržava izvršenje tih rešenja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.