Samit žena lidera: Žene su podnele najveći teret krize

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2021, 08:29

Samit žena lidera: Žene su podnele najveći teret krize

Godina za nama je bila izuzetno teška, puna izazova, ali mi u Samitu žena lidera smo uspele da se povežemo, da komuniciramo, da razmenjujemo ideje i da pokrenemo nekoliko projekata, izjavila je sinoć, otvarajući 2. Samit žena lidera, osnivač te organizacije Danijela Golić.

"Pokrenule smo Akademiju namenjenu ženama liderima u poslu koja je već u prva dva meseca okupila 150 poslovnih žena, sprovele humanitarnu akciju prikupljanja paketića kojom smo obradovale 600 mališana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bez roditeljskog staranja širom Srbije i pre dva meseca smo počele biznis mentor program", rekla je Golićeva na svečanosti u Belom dvoru.

Otvarajući skup pod nazivom "Žene predvode promene", ona je dodala da je to proslava uspeha žena lidera.

Na skupu su održana dva panela posvećena liderstvu i ličnom pi-aru na kojima su o svojim poslovnim iskustvima govorile menadžerke velikih domaćih i stranih kompanija koje posluju u Srbiji.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija bilo je pokrovitelj Samita žena lidera, a ministarka Tatjana Matić je ocenila da su žene podnele najveći teret pandemijske krize.

"Imale su mnogo više obaveza nego u svakodnevnim okolnostima i istraživanja Svetskog ekonomskog foruma to potvrđuju. Ovaj samit je podrška liderkama i liderima koji nam daju neophodnu motivaciju i podršku da se borimo i radimo u ovim pandemijskim okolnostima", rekla je ministarka Matić.

Istakla je da je situacija sada ipak bolja zahvaljujući vakcinaciji, ali i ocenila kako smo mi uvek snažniji u teškim i tranzicijskim vremenima.

"Možda je to jedan od razloga zašto je Srbija u periodu pandemije i u krizi koja je najveća od Drugog svetskog rata, pokazala neverovatnu snagu, izdržljivost, adaptibilnost. Neverovatno smo brzo reagovali na sve što nam se dešavalo i očigledno da je taj krizni menadžment svima nama u Srbiji, a pogotovo ženama urođen, jer mi nismo ni navikli da živimo u opuštenim okolnostima", rekla je ministarka Matić.

Primetila je da nam ta činjenica daje dodatnu snagu i veru za nove pobede koje nas očekuju 2022. godine, za koju smatra da će biti godina uspeha i godina žena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.