STRAVIČNA ISPOVEST Dok me je muž klao, deca su vikala: Mama, izdrži!

Izvor: Kurir, 30.Mar.2016, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAVIČNA ISPOVEST Dok me je muž klao, deca su vikala: Mama, izdrži!

Sanja Sabljov (48) iz Pančeva preživela krvnički napad supruga i taj kobni 5. mart nikad neće zaboraviti. Sve se odigralo pred njihovom decom, ćerkom od 14 i sinom od devet godina.

PANČEVO - Ubadao me je krvnički kuhinjskim nožem po grudima... Lice mu je bilo izobličeno, kao da je sam đavo ušao u njega. I sad čujem vrisak svoje dece, koja me preklinju da izdržim. Preživeli smo strahotu, ali nas strah još ne napušta.

Ovako počinje svoju ispovest za Kurir >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Sanja Sabljov (48) iz Pančeva, majka dvoje maloletne dece, kojoj je 5. marta nevenčani suprug Ivan K. (41) naneo 11 uboda nožem u grudi i desnu ruku. Sanja i Ivan su bili u vanbračnoj zajednici 17 godina, imaju dvoje dece - ćerku B. K. (14) i sina O. K. (9), pred kojima se horor dogodio. Sanji su život spasli svekar i lekari, a Ivan je nakon napada uhapšen i nalazi se u pritvoru.

- Život s Ivanom bio je pakao jer nas je sve tukao. Napuštala sam ga, ali me stalno vraćao plakanjem, molbama i lažnim obećanjima, a i nisam imala gde - priča Sanja dok njeni brojni ožiljci od noža svedoče o strahoti koju je preživela.

Teške povrede... Sanja pokazuje rane, ožiljke i modrice koje joj je po celom telu naneo njen suprug Ivan

Ožiljak 15 centimetara

Najuočljiviji je onaj na bradi, dug je oko 15 centimetara, i čini se da bi je Ivan zaklao da ju je udario samo nekoliko centimetra niže.

Tu su i brojni ožiljci na glavi, grudima i još jedan veliki na desnoj ruci, kojom je pokušala da se zaštiti.

- Bila sam na krevetu, a do nas deca. Skočio je na mene, nisam mogla da se pomerim. Onda je usledila serija uboda. Ciljao je u grudi. Oči su mu bile iskolačene, izgledao je kao sam đavo. Dok je oštrica noža probijala kožu i meso i udarala u kosti, nisam mogla ni glas da pustim od šoka. Kroz glavu mi je prošla misao: To je to, kraj! - priseća se iskasapljena žena, dok joj se u očima ogleda bol zbog nemoći da se odupre nasilniku.

Vriska ćerke i sina

Jedan od uboda u desnu ruku i danas joj pravi problem. Isečeni su joj ligamenti, ruka joj nije u funkciji i baš tog dana, kad smo razgovarali s njom, stavili su joj gips.

- Pomirila sam se s tim da ću te večeri umreti. A potom su me iz kandži smrti otela deca. Čula sam njihovu vrisku i molbe. Jedno za drugim vikali su: „Ostavi je!“ i „Mama, izdrži, molim te! Mama!“ Bilo je kao u horor filmu. Ćerka je ocu pokušavala da otme nož i posekla je ruku, a onda je sin skočio na Ivanova leđa i oborio ga - priseća se Sanja.

- Strah se uvukao u kosti i meni i deci. Izbegli smo smrt te večeri, ali nama je od tada svaki dan pakao - zaključuje naša sagovornica.

Svedočenje ćerke B. K.

VIKAO JE: ŠTA JE, PI.KO, PLAŠIŠ SE!

Sanja navodi da je dan pre napada ćerka B. K. izašla iz bolnice.

- Kočila joj se leva strana i gubila je moć govora. Lekari su rekli da je to posledica stresa - kaže Sanja. Njenu priču prekida B. K., koja kaže da, otkako zna za sebe, trpi očeve batine.

- Jednom me je uhvatio za kosu i glavom udarao u zid. Te večeri kad je napao mamu, plakala sam i povraćala, otac je vikao na mene: „Šta je, pi.ko, plašiš se?! Je..m ti mater, prestani da vrištiš!“ - priča istraumirana devojčica.

Iselila se u iznajmljen stan

NE DAJU MI STVARI

Sanja Sabljov od napada s decom živi u iznajmljenom stanu bez stola i stolica.- Sve što sam kupila poslednjih godina ostalo je u kući u kojoj sam živela s Ivanom, ali mi ne daju da to prenesem u ovaj stan, ne da svekar. - kaže nemoćno Sanja.

Autor: Jelena Rafailović,Foto: Aleksandar Jovanović

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.