SRBIN ZATOČEN U MAROKU Uhapšen sam po poternici Nemačke

Izvor: Blic, 23.Nov.2015, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIN ZATOČEN U MAROKU "Uhapšen sam po poternici Nemačke"

Osoblje srpske ambasade u Maroku i supruga uhapšenog Srbina, posetili su danas Mihaila Šilera u zatvoru u mestu Rabat, i tom prilikom on im je rekao da je uhapšen po poternici Nemačke.

- Mihail Šiler nalazi se pod lekarskom negom u zatvorskoj bolnici u Rabatu. Njegova supruga i konzul Srbije obavili su jutros razgovor sa njim. Šiler je rekao konzulu da je uhapšen po poternici Nemačke, za koju je mislio da je zastarela još 2007. godine. Uputili smo mu pravnu pomoć i zahtevali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << medicinko staranje zbog njegovog narušenog zdravlja. On ima problema sa bubrezima i srcem - rekla je za "Blic" Slađana Prica, ambasadorka Srbije u Maroku, koja naglašava da sprska ambasada i dalje insisitira na tome da sazna sve detalje optužnice protiv državljanina Srbije.

Kako nezvanično saznajemo, Šiler tvrdi da je nemačka poternica, koja je raspisana preko Interpola, sačinjena zbog nekoliko manjih krivičnih dela iz perioda kada je ima 18-19 godina.

Takođe nezvanično, poternica je reraktivirana zbog komplikovane bezbednosne situacije u Evropi nakon terorističkih napada u Parizu. Prema tim informacijama, Šiler nije povezan sa terorizmom, i kod njega prilikom hapšenja na graničnom prelazu nije nađeno oružje niti drugi opasni objekti.

Srpski državljanin Mihail Šiler uhapšen je u sredu oko 12 sati prilikom izlaska iz Maroka, na graničnom prelazu Seuta, a njegova porodica i prijatelji od tada nisu mogli da s njim komuniciraju. U isto vreme, na istom graničnom prelazu, uhapšeno je još 50 „potencijalnih terorista“.

Mihail Šiler je Srbin po majci Milki Knežević, dok mu je otac Nemac. Prema rečima njegovih prijatelja, Šiler se 2000. odrekao nemačkog državljanstva i opredelio samo za srpsko. Bavi se programiranjem, ima IT firmu koja već dve godine posluje u Marakešu u Maroku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.