SB UN o radu Tribunala, među temama i Šešelj?

Izvor: Studio B, 10.Dec.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB UN o radu Tribunala, među temama i Šešelj?

Savet bezbednosti UN danas će razmatrati rad Haškog tribunala, na sednici na kojoj će glavni tužilac tog suda Serž Bramerc predstaviti redovan izveštaj, navedeno je na vebsajtu svetske organizacije.

Kako su preneli hrvatski mediji, među temama sednice biće i privremeno puštanje na slobodu lidera radikala Vojislava Šešelja. Hrvatska televizija je objavila da će stalni predstavnik Hrvatske pri UN Vladimir Drobnjak izneti stav Zagreba o odluci Haškog suda da privremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << oslobodi Šešelja.

Evropski parlament je, na inicijativu hrvatskih poslanika, prošle nedelje rezolucijom osudio Šešeljevu ratno-huškačku retoriku i pozvao zvanični Beograd da osudi njegovo ponašanje. Prethodno je i hrvatski Sabor jednoglasno usvojio deklaraciju o Šešelju, slične sadržine. Predsednik Hrvatske Ivo Josipović je zbog Šešeljevog puštanja na slobodu pisao predsedniku Haškog suda Teodoru Meronu, koji se u odgovoru ogradio od te odluke, napisavši da ona nije u njegovoj nadležnosti.

Haško tužilaštvo je, u međuvremenu, zatražilo od Sudskog veća da preispita odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu i vrati ga u pritvor, uz obrazloženje da njegovo ponašanje po povratku u Srbiju potkopava osnove za puštanje.  

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Šešelj ne poštuje naloge suda, presuda što pre

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Dec.2014

Glavni haški tužilac Serž Bramerc izjavio je da Vojislav Šešelj nije poštovao naloge suda i da je vređao žrtve i da je potrebno da prvostepena presuda u slučaju Šešelja bude izrečena u najkraćem mogućnom roku, imajući u vidu reagovanja u regionu na njegovu „negativnu" retoriku...„Tužilaštvo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.