SAD: Policajac ubio invalida

Izvor: BKTV News, 23.Sep.2012, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Policajac ubio invalida


Policajac iz Hjustona ubio je iz vatrenog oružja čoveka u invalidskim kolicima, jer mu je navodno pretio metalnim predmetom za koji se ispostavilo da je olovka.
Portparolka policije Džodi Silva rekla je da je muškarac policajca “saterao u ćošak” svojim kolicima i pokušavao da ga ubode olovkom.
Policajac, kako kaže Silva, tada nije znao šta muškarac drži u ruci. Silva je dodala da se čovek kolicima “na korak” približio policajcu i nije poslušao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << naredbu da se smiri.
“U strahu za svoju i bezbednost svog partnera, izvadio je oružje”, dodala je Silva.
Ime ubijenog za sada nije objavljeno.
Policija je pre ubistva, pozvana u centar u kojem su smešteni invalidi, i prijavila da jedan od njih izaziva nemire.
Vlasnik centra, ispred kojeg se ubistvo dogodilo, Džon Garsija, rekao je za list “Hjuston kronikl” da je čovek bio mentalno oboleo, a da je u kući živeo poslednjih 18 meseci.
Garsija je kazao da mu je on rekao da je izgubio nogu iznad kolena i celu jednu ruku, kada ga je udario voz.
Policajac koji ga je ubio je Metju Džejkob Marin, koji na tom poslu radi pet godina.
Kako pokazuje dosije hjustonske policije, Marin je i 2009. godine ubio jednog muškarca koji je, kako je navedeno, ubadao nožem svog komšiju i odbio da baci oružje.
Izvor: b92.net
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.