Izvor: Blic, 10.Avg.2009, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Odluka o proterivanju Lauševića odložena za 14. septembar

Sud u Njujorku ponovo je odložio odluku o eventualnom proterivanju glumca Žarka Lauševića (49) iz Sjedinjenih Američkih Država, jer nema urednu boravišnu dozvolu, a novo ročište zakazano je za 14. septembar, javila je podgorička TV "Vijesti".



Kako se navodi, ročište je odloženo na zahtev Lauševićeve odbrane. Lauševića su 2. jula ove godine uhapsili pripadnici Biroa za emigraciju i carine zbog boravka u SAD bez emigrantske vize. Laušević je 22. marta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2001. godine pravosnažno osuđen na 13 godina zatvora zbog prekoračenja nužne odbrane i od toga on je odležao četiri godine i sedam meseci.

Treći opštinski sud u Beogradu, posle pravosnažne presude, raspisao je Interpolovu poternicu koja je još na snazi. Lauševićev beogradski advokat Slobodan Pejović podneo je zahtev za ukidanje poternice, a Vrhovnom sudu zahtev za vanredno ublažavanje kazne.

Laušević u Njujorku živi sa ženom i decom i, kako se špekuliše u medijima, verovatno će tražiti azil. U ambasadi Srbije u SAD Tanjugu je rečeno da je Lauševiću ponuđena svaka pomoć posle privođenja američkih emigracionih vlasti, ali je on tu pomoć, na sugestiju advokata, odbio.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.