SAD JE JASNO: Ratko Knežević obmanuo i sud i javnost

Izvor: Kurir, 29.Jan.2013, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD JE JASNO: Ratko Knežević obmanuo i sud i javnost

Ratko Knežević godinama optuživao Mila Đukanovića, Stanka Subotića i Jovicu Stanišića da su nalogodavci ubistava, a sada tvrdi da nema nikakvih dokaza

PODGORICA - Predmet u arhivi!

Ratko Knežević, bivši šef trgovinske misije Crne Gore u Vašingtonu, koji je tokom 2009. u intervjuima tvrdio da iza nekoliko spektakularnih ubistava stoje Milo Đukanović, Stanko Subotić i Jovica Stanišić, povukao je te navode, pa je Više državno tužilaštvo u Crnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Gori arhiviralo predmet formiran nakon Kneževićevih intervjua!

Saslušan u Zagrebu

- Knežević je krajem prošle godine saslušan u Županijskom sudu u Zagrebu povodom svojih intervjua u kojima je ubistva Gorana Žugića, Darka Raspopovića, Blagote Sekulića, Duška Jovanovića i Ive Pukanića doveo u vezu s Milom Đukanovićem, Stankom Subotićem i Jovicom Stanišićem kao nalogodavcima, tvrdeći da su izvršioci bili osobe koje su oni kontrolisali. On je, međutim, na saslušanju izjavio da ne zna ko su naručioci i izvršioci ovih ubistava - prenose crnogorski mediji.

Knežević, koji je ranije tvrdio da ima dokaze za svoje navode, sada je rekao da je Žugića, Raspopovića i Sekulića samo površno poznavao i da nikada nije čuo da im je neko pretio ili da su se plašili za svoju bezbednost! Izjava koju je Knežević dao sudu u Zagrebu, po zamolnici suda u Podgorici, dostavljena je crnogorskom tužilaštvu.

Čest gost tabloida

- Ceneći izjavu Ratka Kneževića koja nam je kao dokaz prosleđena putem međunarodne pravne pomoći i ranije pribavljenu izjavu potkrepljenu dokumentima Stanka Subotića, koji je negirao sve navode Ratka Kneževića, Više državno tužilaštvo odlučilo je da arhivira predmet formiran 2009. povodom intervjua i izjava Ratka Kneževića datih medijima - poručili su iz tužilaštva.

Kneževićem i njegovim navodnim dokazima od 2009. iscrpno su se bavili podgorički tabloid Vijesti i dnevne novine Dan, kojima je ovaj kontroverzni biznismen svako malo „otvarao dušu“. Na naslovnicama su osvitali naslovi: „Milo novi Korleone“, „SAD pustile Đukanovića niz vodu“... Veliku pomoć Knežević je imao i od dela crnogorske opozicije, posebno lidera Pokreta za promene Nebojše Medojevića. Tako je u Danu 4. marta 2010. osvanuo tekst u kojem Medojević i Knežević poručuju da su „sve institucije u SAD zasute informacijama o kriminalnim aktivnostima premijera Crne Gore Mila Đukanovića“.

Prozivao diplomate

Knežević se nije libio ni da prozove strane diplomate. On se u intervjuu Vijestima pozivao na Roberta Gelbarda, bivšeg američkog diplomatu, navodeći da je na večeri u Vašingtonu, u Kneževićevoj kući, ovaj diplomata Đukanoviću skrenuo pažnju da se ne sreće sa ljudima koji su na crnoj listi zbog pranja prljavog novca. Demanti je vrlo brzo stigao. Robert Gelbard je, u intervjuu Pobjedi, kazao da to što Knežević priča nije istina.

- Tokom godina video sam, u izjavama, da Knežević pokušava da se sveti premijeru Đukanoviću iz nekih razloga koje ne mogu da razumem. Sve izjave koje je tokom ovih godina davao, a koje sam video su lažne - kazao je tada Gelbard.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.