Rumunski brod udario u pristan Luke Novi Sad i oštetio ga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2019, 03:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunski brod udario u pristan Luke Novi Sad i oštetio ga

Rumunski teretni brod udario je danas u pristan Luke Novi Sad, koji se nalazi na Dunavu u Novom Sadu, između mosta Duga i novog ŽŽžeželjevog mosta, odnosno u blizini Doma vojske.

Kako saznajemo, rumunski brod "Graneks 2" udario je oko 16 časova u pristan, na kojem se, inače, nalazi policija.

Dispečeri Luke Novi Sad trenutno su na terenu, a teretni brod privezan je za pristan "Gradskog zelenila", koji se nalazi u blizini.

Luka Novi Sad: Pristan oštećen, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zabranjeno pristajanje

Rumunski teretni brod, koji je danas oko 16.00 časova udario u pristan Luke Novi Sad, značajno ga je oštetio, zbog čega je zabranjeno pristajanje na njega. Kapetanija je zabranila pristajanje na pristan Luke Novi Sad, gde se, inače, nalazi i lučka policija, sve dok ne budu otklonjena sva oštećenja. Pretpostavlja se da će zabrana trajati narednih nekoliko dana.

"Nećemo potonuti, to je najvažžnije", rekao je Dragan Panjković, rukovodilac Služžbe marketinga i opštih poslova Luke Novi Sad.

Prema njegovim rečima, nemoguće je u ovom trenutku precizno utvrditi kolika je materijalna šteta, te da su "prve grube procene" da će ona biti od pet do deset hiljada evra.

"Oštećeno je napajanje strujom na pristanu, odnosno prekinut je dovod električne energije. Oštećene su bitve, deo opreme za privezivanje plovila, kao i šorpanj, metalni odbojnici. Dok ne vidimo sve metalne delove koji su oštećeni, ne možžemo preciznije znati kolika je ukupna materijalna šteta. Sutra će majstori praviti nove bitve i sanirati ono što je u ovom trenutku moguće", rekao je Panjković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.