Rumljani iznenađeni pogibijom građana

Izvor: Politika, 16.Maj.2010, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumljani iznenađeni pogibijom građana

Mno­gi Ru­mlja­ni tvr­de da se ova dvo­ji­ca nji­ho­vih su­gra­đa­na ni­su ba­vi­la dro­gom i da za njih ni­suve­za­ne ni­ka­kve pri­če o sum­nji­vim po­slo­vi­ma

Ru­ma – Dvo­ji­ca Ru­mlja­na – Bo­jan Ba­ku­laGrof(28), di­rek­tor Agen­ci­je za za­šti­tu li­ca i obje­ka­ta „Kom­bat tim“ iz Ru­me, i nje­gov za­me­nik Sa­ša Tur­či­no­vić, biv­ši pri­pad­nik po­li­cij­ske JSO je­di­ni­ce, po­gi­nu­li >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su u su­bo­tu ve­če u Bo­li­vi­ji, u ob­ra­ču­nu nar­ko-kar­te­la. Tvr­di se da su Ba­ku­la i Tur­či­no­vić oti­šli 13. ma­ja u Bo­li­vi­ju da obez­be­đu­ju po­zna­tog ta­mo­šnjeg nar­ko-bo­sa Vi­li­ja­ma Ro­sa­re­sa Suareza.

Uz to se tvr­di da je Sa­ša Tur­či­no­vić, ko­ji ina­če u Ru­mi, po­red to­ga što ra­di u Agen­ci­ji,ima i svo­ju bok­ser­sku ško­lu, a da je u Bo­li­vi­ji na­me­ra­vao da osta­ne na spe­ci­jal­noj obu­ci za bo­ri­lač­ke ve­šti­ne.

Ma­lo ko u Ru­mi do­bro po­zna­je ovu dvo­ji­cu mla­di­ća. Za Bo­ja­na Ba­ku­luGro­fa se zna da je po­ku­ša­vao da se za­po­sli u Voj­sci Sr­bi­je, kao voj­nik po ugo­vo­ru, da je u svim svo­jim pri­ča­ma spo­mi­njao i otva­ra­nje agen­ci­je, a če­sto je go­vo­rio da će, ako mu ne uspe da stu­pi u Voj­sku Sr­bi­je, ili otvo­ri agen­ci­ju, oti­ći da slu­ži u ne­koj od le­gi­ja stra­na­ca. Bio je, ka­žu, po­ma­lo avan­tu­ri­sta. Zna­ju ga i kao čla­na Čet­nič­kog po­kre­ta u Ru­mi.

–Znam da je Bo­jan mno­go že­leo da bu­de voj­nik po ugo­vo­ru, da je pre dve-tri go­di­ne sa­mo o to­me raz­mi­šljao. Po­sle sam čuo da je otvo­rio agen­ci­ju za obez­be­đe­nje. Ina­če, ko­li­ko znam, ni­je bio u su­ko­bu sa za­ko­nom – ka­že nam Ne­nad Ka­ta­nić, iz Ru­me.

U uli­ci 27. ok­to­bra, na bro­ju 47a, gde je se­di­šte agen­ci­je ni­smo za­te­kli ni­ko­ga, a od bli­žih kom­ši­ja ma­lo šta se mo­že ču­ti. Isti­na, lju­di ka­žu da ni­je bi­lo ni­ka­kvih pro­ble­ma, da su vla­sni­ci agen­ci­je ra­di­li nor­mal­no kao i u dru­gim fir­ma­ma, ma­da su se, kad je agen­ci­ja re­gi­stro­va­na, bo­ja­li da će bi­ti gu­žvi i tu­ča u nji­ho­vom kom­ši­lu­ku. Po­je­din­ci čak tvr­de da je Bo­jan Ba­ku­la za­vr­šio ne­ku od voj­nih ško­la.

Sa­šu Tur­či­no­vi­ća Ru­mlja­ni ma­nje po­zna­ju. Po­je­din­ci zna­ju da je bio pri­pad­nik JSO-a, da je po­sle bom­bar­do­va­nja i po­vrat­ka sa Ko­so­va na­pu­stio JSO i u Be­o­gra­du ra­dio u obez­be­đe­nju. U po­sled­nje dve go­di­ne je u Ru­mira­dio za­jed­no sa Bo­ja­nom Ba­ku­lom Gro­fom.

Vest da su Ba­ku­la i Tur­či­no­vić po­gi­nu­li u ob­ra­ču­nu nar­ko-bo­so­va u Bo­li­vi­ji u Ru­mi je iz­ne­na­di­la mno­ge, jer ve­ći­na tvr­di da se ova dvo­ji­ca Ru­mlja­na ni­su ba­vi­li dro­gom i da za njih ni­suve­za­ne ni­ka­kve pri­če o sum­nji­vim po­slo­vi­ma.

– Ne ve­ru­jem da su oni šver­co­va­li dro­gu. Od ne­ko­ga sam čuo da će oni ići u Bo­li­vi­ju da ta­mo ne­što obez­be­đu­ju, ali to­me baš ni­sam pri­da­vao ni­ka­kvu va­žnost. Mi­slim da se oni ni­su ba­vi­li dro­gom, me­đu­tim, ko to zna. Znam da je Bo­jan Ba­ku­la če­sto išao u Ita­li­ju i ta­mo bo­ra­vio, ali šta je ta­mo ra­dio, to ne znam – ka­že nam Ru­mlja­nin ko­ji ne že­li da mu se ime po­mi­nje u no­vi­na­ma.

Ne­zva­nič­no sa­zna­je­mo da po­li­cij­ska do­si­jea ove dvo­ji­ce Ru­mlja­na ne nu­de ni­šta što bi ih mo­glo po­ve­za­ti sa dro­gom, da iza se­be ne­ma­ju bo­gat kri­mi­nal­ni do­si­je. Svi osta­vlja­ju mo­guć­nost da su po­tr­ča­li za do­brom za­ra­dom, ali se i pi­ta­ju ko­jom ve­zom su do­šli u kon­takt sa nar­ko-bo­so­vi­ma u Bo­li­vi­ji, pa se već ple­te, ne­u­te­me­lje­na pri­ča, o ve­zi sa Dar­kom Ša­ri­ćem, ma­da za to ni­ko još ne­ma do­ka­za.

J. Sla­ti­nac   

[objavljeno: 17/05/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.