Rođak drškom od vila slomio detetu lobanju

Izvor: Blic, 27.Apr.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođak drškom od vila slomio detetu lobanju

NIŠ - Četvorogodišnji M. F. iz Aleksandrovca Župskog zadobio je prelom lobanje nakon što ga je u subotu, oko 12 sati, prema tvrdnjama njegove majke Milke F. (41), drškom od vila brutalno pretukao rođak Dragutin F.



- Dečak je primljen na odeljenje niške neurohirurgije sa teškom povredom glave - prelomom lobanje u čeono-slepoočnoj regiji. Imao je i manja krvarenja na mozgu, ali se nakon ukazane lekarske pomoći, sada oseća dobro. Svestan je i trenutno nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << životno ugrožen. Nadamo se da će se dečačić uspešno oporaviti - kazao je za „Blic" direktor neurohirurgije dr Ivan Stefanović.

Milka F., majka povređenog dečaka, kaže da ih je toga dana, bez ikakvog povoda, napao rođak njenog supruga Dragutin F., koji im duže vreme upućuje ozbiljne pretnje.

- Pošli smo u subotu da obrađujemo malinjak. Cela naša petočlana porodica je bila na frezi. Moj suprug Dragan je vozio frezu, najstarija ćerka i ja smo sedeli na klupi, dok su M. F. i najmlađa ćerkica bili u prikolici. Dragutin nas je gađao vilama dok smo prolazili putem pored njegove kuće. Pogodio me u leđa, ali me, srećom, nije povredio. Uhvatila sam vile za metalni deo, ali me je oborio sa freze. Pala je i starija ćerka koja se držala za mene. Moj suprug Dragan je dotrčao da nam pomogne, ali ga je Dragutin privukao uz zid štale, dok ga je njegova supruga udarala motkom po glavi sve dok se nije onesvestio - priča Milka.

Ona kaže da je pobesneli rođak, onda, drškom od vila nastavio da tuče dečaka po glavi koji se zadesio pored oca.

- Vrištala sam i molila ga da ne bije dečaka po glavi, ali ga je on udarao krvnički, sve jače i jače. Kao da je tukao životinju, a ne četvorogodišnje dete. Udario ga je jako tri ili četiri puta po glavici. Bilo je strašno! Kada sam videla da mi dete leži sa raširenim rukama u krvi, otrčala sam da dozovem policiju - plačući priča Milka.

Ona kaže da je oko 20 puta prijavljivala policiji da im Dragutin preti da će ih pobiti, ali da to nije pomoglo.

- Sve je počelo kada nam se rodio sin pre četiri godine. Do tada smo bili u dobrim odnosima. Pretio je da će da mu stavi pomen, da će da mu zapali sveću... Nas je napadao da mu pravimo nekakvu magiju, da mu bacamo čini. Nejasno nam je zbog čega ispoljava toliku agresiju prema dečaku. Krajem prošle godine, 26. decembra, uzeo je nož da nas pokolje, ali su ga jedva sprečili njegovi rođaci - jada se Milka F. i kaže da se nada da će, nakon ovog incidenta, konačno dobiti zaštitu od nasilnika.

Nasilnik uhapšen

U Kruševačkoj policiji „Blicu" je potvrđeno da je Dragutin F. uhapšen. Međutim, policija nije saopštila više detalja o brutalnom napadu na četvorogodišnje dete. Kako je rečeno u PU, incident se dogodio u mestu Velja Glava kod Aleksandrovca Župskog.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Četvorogodišnji dečak pretučen vilama

Izvor: TV Avala, 28.Apr.2008, 14:37

Četvorogodišnji M. F. iz Aleksandrovca župskog zadobio je prelom lobanje nakon što ga je, prema tvrdnjama njegove majke Milke F. (41), drškom od vila brutalno pretukao rođak Dragutin F, piše "Blic" u današnjem izdanju.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.