Rodiću produžen pritvor

Izvor: S media, 27.Dec.2009, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodiću produžen pritvor

Osnivač više listova Radoslav Rodić ostaće u pritvoru još mesec dana, zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke koji nisu saslušani u istrazi, odlučilo vanraspravno veće Okružnog suda u Beogradu.

Portparolka tog suda Ivana Ramić rekla je da je Rodiću pritvor porodužen pošto je tužilaštvo nedavno predložilo sašlušanje još dva svedoka.

Pokretač dnevnih novina "Glas javnosti" i "Kurir" i nedeljnika "Grom" i "Stil" uhapšen je 27. oktobra. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Rodića su priveli na informativni razgovor pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Okružnog tužilaštva u Beogradu.

To tužilaštvo podnelo je 25. septembra protiv Rodića Okružnom sudu zahtev za sprovodjenje istrage, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

On je osumnjičen da su lažnom dokumentacijom podigao kredit od Komercijalne banke u iznosu od oko 22 miliona dinara.

Rodić je osumnjičen da je kao vlasnik više firmi utajio porez u iznosu od 203,3 miliona dinara.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.