Razbojnici oteli kombi sa 50 miliona dinara!

Izvor: Press, 11.Avg.2010, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbojnici oteli kombi sa 50 miliona dinara!

Trojica maskiranih i naoružanih pljačkaša otela su u Ustaničkoj ulici u Beogradu kombi preduzeća za obezbeđenje „FTO sistem". Lopovi odvezli kombi do obližnje sporedne ulice, uzeli svih sedam džakova i pobegli svojim automobilom Trojica maskiranih razbojnika otela su juče na Konjarniku kombi preduzeća za obezbeđenje „FTO sistem" i odnela više od 50 miliona dinara! Pljačkaši su kombi odvezli do obližnje ulice Mihajla Todorovića, uzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << svih sedam vreća sa novcem i pobegli!Spektakularna pljačka i otmica kombija sa novcem odigrala se juče oko devet časova ispred ekspoziture Komercijalne banke u Ustaničkoj ulici 194. Kako Press saznaje od izvora bliskog istrazi, pretpostavlja se da su pljačkaši nekoliko dana pratili radnike „FTO sistema".
- Trojica radnika obezbeđenja dovezla su novac kombijem „folksvagen kedi" do ekspoziture Komercijalne banke. Kombi su parkirali pedesetak metara od banke. Dvojica radnika su izašla i odnela vreće sa novcem u banku, a u parkiranom kombiju ostao je jedino vozač Miloš P. (27) - kaže izvor blizak istrazi i dodaje:
- Razbojnici su bili maskirani „fantomkama" i naoružani pištoljima. Bili su sakriveni u žbunju udaljenom tri-četiri metra od parkiranog kombija. Čim su se dvojica radnika „FTO sistema" udaljila, pljačkaši su otvorili vrata kombija i udarili vozača u glavu. Oteli su mu mobilni telefon i službeni pištolj i izbacili ga napolje! Razbojnici su seli u kombi i pobegli prema okretnici autobusa 31 u Ustaničkoj ulici.
U policiji kažu da je kombi pronađen dvadesetak minuta posle izvršene pljačke u ulici Mihaila Todorovića, stotinak metara od okretnice autobusa 31 i 17 i oko 500 metara od mesta na kojem je otet.
- Razbojnici su samo skrenuli na poljski put koji je okružen šumarkom, gde su otvorili vrata transportnog dela i uzeli sedam vreća sa novcem! Pretpostavljamo da su u šumarku imali i vozilo kojim su nastavili bekstvo. Nažalost, iako na samo deset metara ima dosta prolaznika, niko ništa nije video i nema svedoka - kaže naš sagovornik iz istrage.
On je rekao da je, prema prvim saznanjima iz istrage, juče ukradeno oko 50 miliona dinara!
- Obezbeđenje je juče ujutru iz trezora Narodne banke preuzelo džakove sa novcem koje je raznosilo po bankama. U svakom džaku bilo je oko sedam miliona dinara, a ukradeno je sedam džakova! Razbojnici su očigledno znali trasu kojom se kretao kombi koji svakodnevno bankama nosi novac iz trezora - kaže naš sagovornik.
U blizini autobuske okretnice na Konjarniku na mestu gde je pronađen oteti kombi, pored nekoliko patrola policije stigla je i ekipa sa psima tragačima, ali pljačkaši za sobom nisu ostavili nikakav trag i osim otetog kombija jedino je pronađen telefon oduzet od radnika obezbeđenja. Otmica kombija punog novca odigrala se nedaleko od male pijace, ali niko od prolaznika ili prodavaca nije ništa primetio.
Aleksandar Janković, šef Odseka za suzbijanje razbojništava beogradske policije, kaže da je obezbeđenje pratnje novca amaterski obavilo posao.
- Razbojnici su ih verovatno nekoliko dana pratili i shvatili kada i gde ju je najlakše napasti. Samo trojica radnika za prevoz kombija punog novca nisu dovoljna. Od toga dvojica su izašla da odnesu novac, a vozač je jedini ostao u vozilu i bio je laka meta - kaže Janković i dodaje:
- Da je obezbeđenje odrađeno profesionalno, pored kombija i trojice radnika bilo bi još jedno vozilo sa najmanje tri naoružana radnika obezbeđenja. Onda ne bi bilo moguće ovako lako izvesti pljačku.    
 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.