Rat rivalskih narko-bandi u Šapcu

Izvor: Blic, 24.Apr.2012, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rat rivalskih narko-bandi u Šapcu

U istrazi eksplozije “folksvagen tuarana” u kojoj je u Šapcu, teško povređen Rade Maksimović (33) zvani Rade Grba iz Šapca, još nije ustanovljeno da li je meta bio on ili njegov prijatelj Duško Kojić (33).

Prema saznanjima "Blica” toga dana Kojić se džipom, koji često vozi, odvezao do Maksimovićevog stana u naselju Bara. Otišao je kod prijatelja, i pretpostavlja se da je upravo u tom intervalu dok je boravio u Maksimovićevom stanu, bombaš ispod džipa postavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << eksploziv, koji je kasnije aktivirao daljinskim upravljačem.

- Ko je bio meta još se istražuje, jer je eksploziv bio podmetnut ispod suvozačevog mesta, na kome je sedeo Maksimović i koji je u eksploziji teško povređen, dok je vozač Kojić prošao bez povreda. Džip je eksplodirao dok se kretao Ulicom Vlade Jovanovića, pa se zakucao u stub tridesetak metara dalje - kaže sagovornik "Blica” blizak istrazi.

Ono što je otežavajuća okolnost u istrazi ove eksplozije što su i vozač i suvozač stari znanci policije, osuđivani i zbog najtežih krivičnih dela, i obojica imaju neprijatelje iz kriminalnih krugova.

- Maksimović je pre nekoliko meseci izašao iz zatvora u Novom Sadu, gde je izdražao jednogodišnju kaznu zbog prodaje heroina. Sa njim je osuđena i njegova majka Živka. Najverovatnije da je po izlasku iz zatvora, nastavio sa starim poslom, a kome se zamerio istražuje se - navodi naš izvor.

Maksimović je povezivan i sa kriminalnom grupom Milana Ostojića, zvanog Sandokan, protiv koga je Specijalno tužilaštvo 2010. podiglo optužnicu zbog pet ubistava, razbojništva i dilovanje droge. U toj grupi je bio i Strahinja Rašeta, jedan od glavnih egzekutora na Balkanu.

Maksimović je 2007. novčano kažnjen zbog posedovanja droge, a uslovno je osuđivan zbog oružja.

Kobna ulica

Samo nekoliko stotina metara od prekjučerašnjeg mesta na kome je eksplodirao džip, pre dve i po godine, takođe u eksploziji stradao je Dušan Rosić (38) iz Šapca. Još nije utvrđeno ko ga je ubio, a veruje se da je likvidiran zbog zelenašenja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.