Rasvetljena dva ubistva, uhapšeni osumnjičeni

Izvor: RTS, 24.Dec.2018, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasvetljena dva ubistva, uhapšeni osumnjičeni

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rasvetlili su ubistvo Siniše Milića počinjeno juna ove godine na Vračaru i ubistvo Draga Božovića počinjeno u novembru na Bežanijskoj kosi i procesuirali osumnjičene da su počinili ova krivična dela.
Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević rekao je da je policija procesuirala D. D. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u organizaciji, kao i da je počinio teško ubistvo Siniše Milića, 19. juna ove godine na Vračaru.

Kovačević je podsetio da je na automobilu kojim je upravljao Milić aktivirana eksplozivna naprava i da je u toj eksploziji on smrtno stradao.
Načelnik UKP-a je dodao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rasvetlili i teško ubistvo crnogorskog državljanina Draga Božovića, počinjeno 26. novembra na Bežanijskoj kosi i u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili dve osobe.
Kovačević je precizirao da je uhapšen M. Ć. (1997), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo i U. C. (2000) osumnjičen da je počinio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.
Direktor policije Vladimir Rebić je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova rasvetljavanjem ovih ubistva, koja su bila isplanirana do detalja, pokazuje da ni jedan kriminalac nije i neće biti spokojan bez obzira na način izvršenja krivičnog dela.
"Procenat rešenih ubistva ove godine iznosi 80 procenata, zbog čega sam veoma zadovoljan radom policijskih službenika. Podsetiću da je za rasvetljavanje nekih dobro pripremljenih ubistava nekada potrebno više meseci, a neka ubistva se reše i nakon nekoliko godina", rekao je Rebić.
Direktor je naglasio da je visok procenat rasvetljavanja ubistva još jedan dokaz da srpska policija radi svoj posao posvećeno, vredno i efikasno.
"Očekujem nastavak posvećenog rada pripadnika policije u cilju rasvetljavanja teških, ali i svih drugih krivičnih dela", istakao je Rebić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni počinioci dva ubistva u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Dec.2018

Policija je rasvetlila ubistva Siniše Milića i Draga Božovića i privela osumnjičene za ta dva ubistva ove godine u Beogradu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.Policija je uhapsila D. D. (26) zbog sumnje da je ubio Sinišu Milića, 19. juna ove godine na Vračaru...Načelnik...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Izrešetan kod magistrale: Uhapšen osumnjičeni

Izvor: Mondo, 25.Dec.2018, 15:31

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su N. G. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo...Foto: MONDO/Lana Stošić..Sumnja se da je on 27. septembra ove godine u naselju Rušanj u Beogradu, u blizini magistralnog puta Beograd – Čačak,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.