Ranjen vođa navijača, „heroj 5. oktobra”

Izvor: Politika, 10.Feb.2015, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranjen vođa navijača, „heroj 5. oktobra”

Dragan Vasić Gaga (41), vođa Zvezdine navijačke grupe „Ultra bojs” teško je povređen juče oko 12.40 časova ispred zgrade u kojoj stanuje u Ulici Ljutice Bogdana, preko puta stadiona crveno-belih „Rajko Mitić”. U Vasića je nepoznati mlađi muškarac iz pištolja ispalio više hitaca, od kojih su ga četiri pogodila u potkolenice. Prevezen je kolima Hitne pomoću u Urgentni centar na odeljenje reanimacije, a potom je operisan.

Vasić se, kako nezvanično saznajemo, vraćao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iz teretane. Krenuo je ka ulazu u zgradu kada je iza parkiranog „folksvagena” istrčao mladić koji je na sebi imao teget jaknu. Prišao je Vasiću s leđa i ispalio mu metak u nogu.

Posle prvog pucnja Vasić je pokušao da pobegne i krenuo je ka svom „mercedesu” parkiranom na petnaestak metara od zgrade.

– Čuo sam pucanj i pogledao kroz prozor. Video sam mladića kako puca u nogu muškarca. Ranjeni je krenuo korak, dva, a zatim pao. Mladić sa pištoljem u rukama prišao mu je još bliže i ispalio još tri hica u noge. Posle pucnjave napadač je pobegao uz brdo.

Povređeni je počeo obilno da krvari, jauče i doziva upomoć. Tada mu je pritrčao neko od prolaznika, pretpostavljam da je on i pozvao Hitnu pomoć – priča komšija koji je s prozora video šta se dogodilo.

Motiv napada na Vasića još nije poznat. Moglo se čuti da se on povukao iz učešća u navijačkim grupama, ali da i dalje odlazi na utakmice Crvene zvezde.

Dragan Vasić Gaga bio je i jedan od vođa delija kojima je 2000. godine Radio B 92 dodelio Nagradu za životno delo i plaketu za zasluge u petooktobarskim dešavanjima. Vasić je delegat Skupštine fudbalskog kluba iz Ljutice Bogdana.

Ispred Urgentnog centra, gde je ranjenik prebačen, okupio se juče veći broj Zvezdinih navijača.

B. Vasiljević

objavljeno: 10.02.2015

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.