Izvor: B92, 21.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranjen posle pretnji komšijama

Beograd -- Policija je ranila Srđana P., koji je pretio komšijama i pucao kalašnjikovom ispred zgrade u Beogradu.

30-godišnji Srđan P., od ranije poznat policiji, sinoć je teško ranjen, kada je policijska patrola oko 23.30 u Ustaničkoj ulici u Beogradu pucala na njega. On je prethodno pretio komšijama, 29-godišnjem Saši M.i njegovoj porodici, i pucao kalašnjikovom ispred zgrade.

Držeći automatsku pušku, u pijanom stanju, ispred ulaza zgrade u Ustaničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulici, vikao je i pretio oružjem, a zatim je ispalio nekoliko metaka u vazduh i u pravcu njihove terase. Uplašene komšije pozvale su policiju.

Kada je patrola stigla i naredila mu da baci oružje i preda se, uperio je cev kalašnjikova u policajce i povikao da će da puca. U tom trenutku, jedan policajac je zapucao i jednim metkom ga pogodio u stomak.

Teško ranjeni Srđan P. pobegao je u zgradu i pokušao da izađe na drugi ulaz. Međutim, tamo ga je sačekao drugi policajac, koji ga je i uhapsio.

Hitna pomoć je teško povređenog Srđana P. prevezla u Urgentni centar, a niko drugi nije povređen.

Prema rečima komšija, Srđan P. je često nosio oružje, pretio i maltretirao stanare zgrade, a pre nedelju dana je polupao sve štekere i stakla u susednom ulazu, a jednom od komšija i razvalio vrata.

Kako saznaje B92, Srđan je od ranije poznat policiji zbog različitih krivičnih dela. Više puta je privođen, a zbog nelegalne trgovine narkoticima bio je u zatvoru.

Istraga je u toku, a protiv njega će biti podneto više krivičnih prijava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.