Radulović u pregovorima za vraćanje u Srbiju

Izvor: Blic, 21.Dec.2013, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović u pregovorima za vraćanje u Srbiju

Nekadašnji direktor "C marketa" Slobodan Radulović, koji je u bekstvu od 2006, izjavio je da su njegovi pravni savetnici već duže vreme u kontaktu sa predstavnicima srpskih vlasti i tužilaštvom s kojima dogovaraju uslove uključivanja u sudski proces na kojem bi izneo dokaze da iza podizanja "političke optužnice" protiv njega stoji vlasnik "Delte" Miroslav Mišković. Slobodan Radulović hoće do slobode optuživanjem Miroslava Miškovića

"Nisam imao nikakve direktne kontakte >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ni sa sudijama, ni sa tužiocima, kao ni sa političarima. To je sve u rukama advokata i pravnih savetnika", objasnio je Radulović za TV Prva.

Osim što je ponovio optužbe na račun Miškovića i biznismena Milana Beka, on je ukazao i na navodnu umeštanost tadašnjeg državnog vrha u prodaju "C marketa".

"Posedujem obilje dokaza, dokumenata, ugovora, beležaka, koje se odnose na pljačku koju je Mišković izvršio u 'C marketu'.

Predlagao sam da se oni uvrste u sudski postupak koji se vodi protiv mene, ali je sud sve odbio. I za vreme Vojislava Koštunice, kao i za vreme Borisa Tadića i Snežane Malović", rekao je Radulović.

Prema njegovim rečima Mišković i Beko su u kupovini akcija "C marketa" navodno zaradili 280 miliona čime su plaćani vladini službenici, ministri i političari.

"Time je plaćena i opozicija u Crnoj Gori kada je Milo Djukanović organizovao referendum o nezavisnosti", istakao je Radulović.

Govoreći o optužbama da je oštetio "C market" za 30 miliona evra, Radulović je podvukao da je to bila medijska kampanja "pripremana u kabinetu Miroslava Miškovića u Beogradu".

"Čak i sud, koji je bio pod kontrolom Tadića i Malovićeve, doneo je oslobadajuću presudu, jer nema dokaza da je napravljena bilo kakva šteta u 'C marketu'. Pošto su Malovićeva i Tadić morali da me osude, onda su izmislili način da me osude zbog izdavanja menica bez pravne osnove. Iz toga proizlazi jasno, da tužioci, koji su pokrenuli sudski proces protiv mene, nisu mogli da nadu dokaze, ne za 30 miliona, nego ni za jedan evro", zaključio je Radulović.

Radulović je osuđen na pet godina zatvora prvostepenom presudom Specijalnog suda u Beogradu 15. maja ove godine, a u toku je žalbeni postupak.

U sklopu istrage o privatizaciji "C marketa" Mišković je ispitan u svojstvu gradjanina, i, kako su izvestili mediji, detaljno govorio o ulozi biznismena Milana Beka i Radulovića u kupovini C marketa za 29 miliona evra, iako je procenjena vrednost bila 325 miliona evra.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.