Izvor: Blic, 19.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Radulović nije želeo da proda C market Miškoviću"

U nastavku suđenja grupi poznatijoj kao "stečajna mafija" danas su saslušana tri svedoka, među kojima i nekadašnja sekretarica direktora C marketa Ljiljana Bošković, koja je rekla da su svi zaposleni u toj firmi, kao i direktor Slobodan Radulović bili za to da se C market proda, ali ne Miroslavu Miškoviću.

Bošković je istakla da je 10. februara 2006. godine u 19 sati u prostorijama C marketa održan sastanak kome su prisustvovali Slobodan Radulović, Milan Beko i Miroslav Mišković. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Do sastanka je došlo tako što je Beko, kako je rekla, pozvao i zamolio je da pronađe Radulovića, "kako bi se njih dvojica (Mišković i Radulović) u toku dana konačno sastali da popričaju". Posle sastanka, prema njenom svedočenju, Radulović je izašao i saopštio prisutnima da više nije direktor C marketa već Primera C. Bošković je navela da je pre sastanka Beko zamolio da u Radulovićev kabinet niko ne ulazi dok ne završe, dodajući da je primetila, na ekranima sigurnosnih kamera na ulazu u zgradu kompanije, da se u toku sastanka okupljaju neki ljudi među kojima i članovi Upravnog odbora C marketa.

"Njih trojica su se sasvim normalno rastali. Radulović je delovao smireno.", istakla je ona i navela da su joj odmah nakon sastanka, novi članovi upravnog odobra C marketa, za koje je kasnije saznala ko su, oduzeli pečat kompanije.

"Kako su ta lica obaveštana da treba da dođu na sastanak Upravnog odbora ja ne znam, ja ih nisam pozvala niti je to učinio sekretarijat kompanije", rekla je Bošković.

"Za kratko vreme je sve urađeno i dešavalo se u minutama-sekundama", istakla je ona i predočila da je odmah posle sastanka promenjeno i obezbeđenje na ulazu zgrade.

Prema njenim rečima, u vreme kada je priča sa privatizacijom C marketa bila aktuelizovana - avgust i septembar 2005. godine, u C market je često dolazio i tadašnji sekretar Vlade Srbije Dejan Mihajlov i sastajao se sa direktorom Radulovićem, ali je i direktor C marketa išao u zgradu vlade na sastanke sa Mihajlovim. I Danko Đunić je, kako je navela Boškovićeva, u tom periodu periodu više puta dolazio u kancelariju generalnog direktora C marketa. Bošković je rekla da je Radulović jednom prilikom posle sastanka sa Đunićem u prostorijama C marketa, izašao iz kancelarije i njoj i drugoj sekretarici koja je bila pristuna rekao da je Đuniću saopštio da će "raščistiti sa Miškovićem u vezi C marketa" i da mu kompaniju neće prodati.

Ona je takođe navela da zna da je u periodu privatizacije C marketa održan sastanak i kod predsednika vlade Vojislava Koštunice, ali ne zna ko je sve bio prisutan na tom sastanku niti o čemu je tačno bilo reči.

Nekadašnji direktor nabavne službe u C marketu Zorka Bogunović govorila je i o Eko produktu kao jednom do najvećih dobavljača C marketa. Ona je navela da se u C marketu ponekad pojavljivao problem visokih cena nekih proizvoda pojedinih dobavljača, u odnosu na konkurentske kuće, ali je istakla da je sniženje cena uvek išlo na teret Eko produkta.

Iako se očekivalo da će se zamenik specijalnog tužioca Branislav Živković danas izjasniti o predlozima za puštanje iz pritvora otpuženih, to je ipak ostavljeno za sutra. Suđenje će biti nastavljeno sutra u 09.30 u Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu.

Ukinuto rešenje za puštanje Jolovića i Brašnjovića

Vrhovni sud Srbije saopštio je danas da je ukinio rešenje Specijalnog suda kojim je za dvojicu optuženih u aferi "stečajna mafija" prihvaćeno jemstvo za puštanje iz pritvora.

Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Sud je uvažio žalbu specijalnog tužioca i ukinuo rešenje kojim je Specijalni sud prihvatio jemstvo od 100.000 evra za puštanje iz pritvora optuženog Nemanju Jolovića i 50.000 evra za Milinka Brašnjovića.

U obrazloženju rešenja navodi se da prvostepeno rešenje Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka jer nisu dati dovoljni i jasni razlozi ni za ukidanje pritvora optuženima, niti za visinu određenih jemstava.

Sudsko veće Specijalnog suda prihvatilo je 10. jula predlog za puštanje njih dvojice iz pritvora uz obrazloženje da će položeno jemstvo biti dovoljna garancija da oni ne pobegnu iz zemlje i da se odazivaju na poziv suda da prisustvuju suđenju.

Sudija Dušan Vojnović naveo je tada da je proteklo dosta vremena od kada su dvojica okrivljenih u pritvoru, i da više ne postoji bojazan da će oni uticati na svedoke jer je najveći broj već saslušan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.